Misiune îndeplinită cu succes! Distincție NATO pentru jandarmul maramureșean, plt. maj. Daniel Lazăr

Jandarmul maramureșean, plutonierul major Daniel Lazăr, a acceptat anul trecut, provocarea unei noi misiuni internaționale NATO. În luna august, alături de alți 22 de colegi din Jandarmeria Română, a pornit cu curaj și devotament spre Afganistan. Misiunea încredințată de NATO în urmă cu 6 luni s-a încheiat azi, cu momente festive, încărcate de  emoție. Plt. Maj. Daniel Lazăr, care reprezintă IJJ Maramureș, alături de colegii săi din contingent au fost decorați pentru serviciul în slujba NATO.

Generalul de brigadă Markus KURCZYK (Germania) și directorul Police Institutional Advisory Team, colonel Warren BRAINARD (SUA), au acordat membrilor contingentului român de jandarmi „Aurelia Dacorum” din Afganistan, medalia Non-Article 5 pentru serviciul în slujba NATO, sub semnătura secretarului general, Jens Stoltenberg.

Această distincție NATO a fost conferită jandarmilor români, în semn de recunoaștere a activității desfășurate timp de 6 luni, în cadrul Misiunii RESOLUTE SUPPORT din Afganistan. Cu această ocazie, generalul de brigadă Markus KURCZYK, în discursul susținut, a apreciat profesionalismul și dedicarea echipei noastre, enumerând misiunile desfășurate și rezultatele obținute de jandarmii români.

În încheierea ceremoniei, oficialul NATO a înmânat medalia și certificatul fiecărui jandarm român.
Misiunea celui de-al zecelea contingent de jandarmi în Afganistan s-a încheiat după un tur de 6 luni, timp în care militarii români au avut misiunea de consiliere a reprezentanților Colegiului de Stat Major al Poliției Afgane.

Doar în momentul în care vor păși din nou pe pământ românesc și se vor alătura celor dragi, abia atunci acești jandarmi vor simți în sufletul lor că misiunea pentru care azi au fost decorați s-a încheiat cu succes.

Zbor lin spre casă!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.