MIRCEA MAN: Fără atragerea de fonduri europene nu se vor face investiții serioase în Maramureș

MIRCEA MAN: Fără atragerea de fonduri europene nu se vor face investiții serioase în Maramureș

 Fără atragerea de fonduri europene nu se vor realiza investiţii serioase în judeţul Maramureş în următorii ani. Este opinia deputatului liberal Mircea Man, candidat susţinut de PNL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. O deschidere şi un interes pentru atragerea de fonduri europene ar trebui să aibă şi primarii maramureşeni, spune Man, el dând exemplu în acest sens comuna Fărcaşa. 

Mircea Man consideră că sunt semne de întrebare în privinţa proiectelor europene pe care Consiliul Judeţean ar fi trebuit să le pregătească deja, pe orice domeniu de infrastructură, astfel încât ele să beneficieze de susţinere financiară prin Programul Operaţional Regional 2016-2020. 
„Dacă ei au proiectele astea, mă îndoiesc că nu ieşeau demult, dar din păcate nu le au. Când am plecat de la Consiliul Judeţean, nu era niciun leu din credite, nicio datorie, la nicio bancă. Astăzi discutăm de credite destul de mari. Dacă politica Consiliului Judeţean nu se duce pe atragere de fonduri europene, pe proiecte foarte serioase, dacă politica nu se duce pe discuţii directe cu un guvern care trebuie să îşi întoarcă faţa şi spre Maramureş şi să vină fonduri de la ministerele de resort (…) e foarte uşor să iei banii din bancă, îi cheltui şi după aia Consiliul Judeţean este blocat”, a susţinut Mircea Man.
Man a mai declarat, în cadrul emisiunii Maramureşul Azi, de la TV Sighet, că într-un for administrativ membrii acestuia trebuie să lase deoparte carnetele de partid şi să îşi asume cu toţii proiectele majore ale judeţului. 
„Dacă toate partidele o să încerce să spună eu am făcut drumul sau eu am făcut podul sau eu am făcut nu ştiu ce investiţie, nu vom reuşi să facem o dezvoltare unitară şi o dezvoltare în folosul Maramureşului şi al maramureşenilor”, a mai spus Mircea Man. 
Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean face referire, spre exemplu, la drumul judeţean Baia Sprie-Bârsana, despre care nu se poate spune nici azi că este gata oficial. 
„Când eram preşedintele Consiliului Judeţean, am cerut 200 de miliarde cofinanţarea şi lucrările suplimentare făcute de Consiliul Judeţean. Atunci, opoziţia din Consiliul Judeţean, 25 de consilieri au fost împotrivă. Ba mai mult, trebuia să finalizez proiectul până în 2012 luna iunie. Astăzi s-au chletuit peste 200 de miliarde, au trecut patru ani de zile şi proiectul nu este finalizat”, a mai subliniat Man, în cadrul emisiunii Maramureşul Azi. 
Recepţia lucrărilor la drumul Baia Sprie – Bârsana urmează să fie făcută în această lună sau cel târziu în luna mai. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.