Ministrul Carmen Dan, la Săliștea de Sus pentru evaluarea pagubelor inundațiilor

Ruperea de nori care s-a abătut asupra orașului Săliștea de Sus în noaptea de miercuri spre joi a afectat 46 de gospodării. În această dimineață, prefectul Vasile Moldovan și președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, s-au deplasat la Săliștea de Sus, pentru a evalua pagubele produse de viitură. La fața locului a ajuns și ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

După discuțiile care au avut loc la Primăria Săliștea de Sus, echipa operativă s-a deplasat în zonele afectate de inundații.

”Aceasta este particularitatea unor astfel de fenomene cu caracter de viitură. Vin cu o viteză uluitoare și trec la fel de repede. Pe mine mă interesează în ce măsură putem noi să sprijinim administrația locală și comunitatea din Săliștea de Sus. Un lucru este sigur: acolo unde sunt aceste alunecări de teren, zonele trebuie consolidate. Trebuie să vedem cum putem ajuta administrația locală să își pregătească un studiu geo pe aceste terenuri. Chiar dacă oamenii au știut că își ridică construcții pe zone inundabile, nu putem să îi luăm și să îi mutăm în altă parte, deci trebuie să identificăm cea mai bună formulă pentru a veni în sprijinul lor. Trebuie să intervenim în consolidarea malurilor și construcțiilor, pentru a evita pe viitor astfel de evenimente neplăcute”, a declarat ministrul Carmen Dan.

”Nu există moment mai greu în viața unui om decât atunci când ajunge la medic sau atunci când intemperiile îi iau agoniseala de o viață. De aceea a fost extrem de important să le arătăm locuitorilor din Săliștea de Sus că suntem alături de ei și vom și în continuare. Le mulțumim tuturor celor care se află încă în teren și doresc să îl asigur pe primarul Ștefan Iuga de faptul că vom face tot ce este necesar pentru a rezolva problemele de aici în cel mai scurt timp”, a spus președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Și primarul Ștefan Iuga a declarat că s-a întocmit un prim raport operativ care a fost prezentat ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, prefectului județului Maramureș, Vasile Moldovan, și președintelui Consiliului Județean, Gabriel Zetea.

”Nu am mai avut asemenea intemperii de peste 20 de ani, iar viitura ne-a luat prin surprindere. Sunt afectate 46 de construcții, curți și beciuri, probleme fiind înregistrate în întreaga localitate. Avem și două alunecări de teren, sperăm să primim sprijinul necesar atât de la Guvernul României, cât și de la Consiliul Județean Maramureș”, a precizat primarul Ștefan Iuga.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.