VIDEO | Ministerul Mediului a anunțat cele trei etape ale programului „Rabla pentru electrocasnice”

Ministerul Mediului a anunțat că programul „Rabla pentru electrocasnice”, care începe vineri, 14 mai, se va desfășura în trei etape. Oricine doreşte să îşi înlocuiască un aparat electrocasnic vechi, cu consum mare de energie, cu unul nou, cu consum redus, o poate face cu un ajutor financiar de la Fondul pentru Mediu.

Potrivit ministrului Tanczos Barna, bugetul alocat în 2021 este de 75 de milioane de lei. Sunt eligibile nouă categorii de produse: mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, aparate frigorifice, uscătoare de rufe, aparate de aer condiționat, televizoare, aspiratoare, laptopuri și tablete. Cei care doresc să beneficieze de acest program, trebuie să intre în platforma de pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu și să se înregistreze.

Calendarul celor trei etape este următorul:

Etapa 1: 21 mai – 04 iunie, pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și aparatele frigorifice

Etapa 2: între 04 și 18 iunie, pentru televizoare, laptopuri și tablete

Etapa 3: 18 iunie – 02 iulie, pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare

Prima săptămână va fi dedicată înscrierii, astfel că abia după 21 mai vor fi eliberate primele vouchere. Fiecare persoană interesată trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere prin care să se angajeze că vor preda aparatul vechi. Declarația trebuie încărcată apoi pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu. Din momentul obținerii voucherului, sunt 15 zile la dispoziție pentru a cumpăra aparatul dorit.

SURSA FOTO: PRO TV

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.