Ministerul Educației | O grădiniță din Baia Mare, pe lista clădirilor cu destinația învățământ încadrate în clasa de risc seismic I

În urma reactualizării datelor din Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR), 39 de clădiri cu destinația învățământ sunt încadrate în clasa de risc seismic I, din care 21 sunt în uz. Dintre aceste 21 de clădiri, 15 au destinaţia săli de clasă/laboratoare, iar 6 au alte destinaţii – arată Ministerul Educației într-un comunicat.

Pe lista unităţilor de învăţământ care au în uz câte o clădire încadrată în clasa I de risc seismic se află și Grădiniţa cu program normal nr. 20 din Baia Mare.

Ministerul Educaţiei a solicitat conducerilor inspectoratelor şcolare ca, împreună cu autorităţile locale, să identifice soluţii pentru relocarea preşcolarilor/elevilor care învaţă în clădiri clasificate ca având grad de risc seismic I şi care sunt în uz.

Şcolile şi instituţiile de învăţământ care prezintă risc crescut în caz de cutremur, potrivit expertizărilor realizate, vor intra cu prioritate într-un proces de consolidare şi reabilitare printr-un program guvernamental ce va fi aprobat de Guvern. Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a solicitat ca, pe lângă programele finanţate de la bugetul de stat, să fie avute în vedere proiectele susţinute din fonduri europene.

Ministerul Educaţiei, în parteneriat cu Banca Mondială, derulează deja un proiect în valoare de aproape 100 milioane euro, care are drept scop reabilitarea, consolidarea şi/sau construirea unor şcoli din zonele cu cel mai mare risc seismic din România.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.