MIAMI FILM 2016: Lungmetrajul "Dheepan", câștigător al Marelui Premiu al Juriului

MIAMI FILM 2016: Lungmetrajul "Dheepan", câștigător al Marelui Premiu al Juriului

 Filmul "Dheepan" al regizorului francez Jacques Audiard a câștigat duminică Marele Premiu al Juriului Festivalului Internațional de Film de la Miami (MIFF), ajuns la cea de-a 33-a ediție, relatează EFE.

Filmul, care relatează drama unor refugiați din Sri Lanka în încercarea lor de a-și făuri o nouă viață la Paris, laureat anul acesta al Palme d’Or de la Cannes, a câștigat principalul premiu al juriului festivalului de la Mami, care include un premiu de 30.000 de dolari.
Câștigătorii de anul acesta au fost anunțați într-o gală desfășurată sâmbătă seară la Teatrul Olympia din Gusman Center, unde filmul spaniol "Anacleto: agente secreto", al lui Javier Ruiz Caldera, și "El acompańante", al cubanezului Pavel Giroud, în care rolul principal este jucat de cântărețul Yotuel Romero, și-au împărțit premiul publicului.
Documentarul "Queen of Thursdays", al lui Orlando Rojas, în care joacă Rosario Suárez, fostă balerină la Baletul Național din Cuba și care s-a exilat la Miami, a primit premiul la această categorie în valoare de 10.000 de dolari.
Premiul pentru cel mai bun regizor i-a revenit grecului Yorgos Lanthimos, pentru satira sa futuristă "The Lobster", în timp ce Zhao Tao a primit premiul pentru cea mai bună actriță pentru interpretarea sa în filmul chinez "Mountains may depart".
Cea de-a 33-a ediție a MIAMI FILM 2016, festival prezentat de Miami Dade College în perioada 4-13 martie, a avut în competiție anul acesta în total 129 de filme din aproximativ 40 de țări proiectate în diferite săli din oraș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.