Meteorologii anunţă vreme rece şi ninsoare la munte în Maramureş

Meteorologii anunţă vreme rece şi ninsoare la munte în Maramureş

 
                          Vremea a fost apropiată de normalul termic al acestei perioade. Cerul a fost  mai mult noros. Pe arii relativ extinse au căzut precipitaţii sub formă de ploaie, care au avut şi caracter de aversă. În zona montană înaltă a nins şi au fost semnalate descărcări electrice. Cantitatea de apă rezultată în urma precipitaţiilor a fost de 11 l/mp, la Vf. Iezer. Vântul a prezentat intensificări de până la 47 km/h, la Sighetu Marmaţiei şi Târgu Lăpuş, 50 km/h în Baia Mare şi Ocna Şugatag. La munte vântul a suflat cu rafale care au avut viteza de 58 km/h, viscolind zăpada. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 13 grade Celsius şi 15 grade Celsius. În zona montană înaltă a fost semnalată ceaţă. Stratul de zăpadă măsura, aseară, 20 cm, la Vf. Iezer.                                   
                     Meteorologii au prognozat, pentru astăzi, că vremea se va răci faţă de zilele precedente. Cerul va fi temporar noros. Pe arii relativ extinse vor ploi, care vor avea şi caracter de aversă. La munte precipitaţiile vor fi predominant sub formă de ninsoare. Izolat, cantităţile de apă vor fi însemnate. Vântul va sufla slab, la moderat, cu intensificări temporare. În zona montană înaltă va sufla tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse astăzi între 8 grade Celsius şi 11 grade Celsius, iar cele minime între 1 grad Celsius şi 3 grade Celsius.
                       Ninge, la această oră, în Pasul Prislop, Pasul Gutâi, pe Dealul Pietriş şi la Cavnic. Fulguieşte pe Dealul Hera şi Dealul Huta Certeze. Lapoviţă se înregistează pe Dealul Mesteacăn. Angajaţii societăţii de drumuri naţionale au intervenit şi acţionat preventiv cu material antiderapant pe sectoarele din zonele de deal şi de munte pentru a evita depunerea unui strat de zăpadă pe carosabil. Toate sectoarele de drumuri naţionale au carosabilul umed. Circulaţia se desfăşoară în condiţii normale. Vizibilitatea în trafic este bună. 
                        Pe DJ 184 la Şurdeşti şi Cavnic este depus pe carosabil un strat subţire de zăpadă. Nu au fost semnalate probleme de perturbare a traficului rutier. Vizibilitatea în trafic este bună.
                                         Nivelurile şi debitele au fost în uşoară creştere pe toate cursurile de apă din judeţ. Nu au fost semnalate probleme deosebite.  Exploatarea acumulării Strâmtori-Firiza se realizează în condiţii de siguranţă. Coeficientul de umplere al lacului este de 91%. Hidrologii apreciază că, în următoarele 24 de ore, nivelurile şi debitele cursurilor de apă vor fi uşor  variabile.
                  Valori ale temperaturii aerului: -7 grade Celsius la Vf. Iezer; 1 grad Celsius la Borşa şi Petrova; 2 grade Celsius în Pasul Gutâi, Baia Sprie, Ocna Şugatag, Târgu Lăpuş, Cavnic, Copalnic, Fereşti, Vişeu de Sus, Dragomireşti, Bogdan Vodă, Leordina, Săliştea de Sus, Fereşti şi Săpânţa; 3 grade Celsius la Sighetu Marmaţiei, în Baia Mare, la Ardusat şi Seini.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.