Meteorologii anunţă ploaie pe arii extinse care poate avea şi caracter de aversă

Meteorologii anunţă ploaie pe arii extinse care poate avea şi caracter de aversă

  Vremea a fost apropiată de normalul termic al acestei perioade. Cerul a fost  variabil. Vântul a prezentat intensificări de până la 47 km/h, în municipiul Baia Mare. La munte vântul a suflat cu rafale care au avut viteza de 58 km/h, la Vf. Iezer. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 11 grade Celsius şi 14 grade Celsius. Izolat în zona montană a fost semnalată ceaţă. Stratul de zăpadă măsura, aseară, până la 16 cm, la Vf. Iezer. Circulaţia rutieră se desfăşoară pe toate sectoarele de drumuri publice în condiţii normale de trafic. Vizibilitatea în trafic este bună .
                      Majoritatea carosabilului de drumuri publice din judeţ (naţionale, judeţene şi comunale) este curat şi uscat. Sunt sectoare de drumuri, în zone de deal şi de munte,  unde carosabilul este parţial umed.                                    
                Meteorologii au prognozat, pentru astăzi, că vremea va rămâne apropiată de normalul termic al acestei perioade. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse vor cădea precipitaţii sub formă de ploaie, care vor avea şi caracter de aversă. La munte precipitaţiile vor fi mixte. Izolat, în zona montană înaltă, cantităţile de apă pot depăşi 10 l/mp. Vântul va sufla slab, la moderat, cu intensificări temporare. În zona montană înaltă va sufla tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse astăzi între 10 grade Celsius şi 14 grade Celsius, iar cele minime între 1 grad Celsius şi 4 grade Celsius. 
                      Nivelurile şi debitele au fost uşor variabile pe toate cursurile de apă din judeţ. Exploatarea acumulării Strâmtori-Firiza se realizează în condiţii de siguranţă. Coeficientul de umplere al lacului este de 91%. Hidrologii apreciază că, în următoarele 24 de ore, nivelurile şi debitele cursurilor de apă vor rămâne uşor  variabile. Stratul de zăpadă măsura, în această dimineaţă, 16 cm la Vf. Iezer şi 2 cm la Cavnic.
                  Valori ale temperaturii aerului: -1 grade Celsius la Vf. Iezer; 0 grade Celsius la Borşa şi Petrova; ; 1 grad Celsius la Târgu Lăpuş, Cavnic, Copalnic şi Fereşti; 2 grade Celsius în Pasul Gutâi;  3 grade Celsius la Vişeu de Sus, Dragomireşti, Bogdan Vodă, Leordina, Săliştea de Sus, Săpânţa şi Sighetu Marmaţiei; 6 grade Celsius în Baia Mare, la Ardusat şi Seini;  Fereşti şi Săpânţa; 7 grade Celsius la Ocna Şugatag, Călineşti, Văleni şi Bârsana.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.