Meteo: -16 grade Celsius s-au inregistrat azi dimineata la Joseni

Meteo: -16 grade Celsius s-au inregistrat azi dimineata la Joseni

Temperaturile au coborât, miercuri dimineaţa, la Joseni, până la minus 16 grade Celsius, cea mai scăzută valoare din ţară înregistrată în acest sezon.
Meteorologii de la staţia Joseni spun că această valoare s-a înregistrat la ora 7,30, după care temperatura a început să crească uşor.
Foarte frig a fost şi la Miercurea Ciuc, unde minima consemnată miercuri dimineaţa a fost de minus 15 grade Celsius, în vreme ce la Topliţa au fost minus 14 grade Celsius.
Mai cald a fost la Odorheiu Secuiesc, unde s-au înregistrat minus 10 grade Celsius şi la Bucin, unde mercurul a coborât doar până la minus 2 grade Celsius.
Aceste valori sunt mai ridicate decât cele înregistrate, în mod obişnuit, în Harghita, judeţ recunoscut pentru iernile extrem de aspre.
Minima absolută a lunii noiembrie s-a înregistrat la Miercurea Ciuc, în anul 1993, când au fost minus 27,5 grade Celsius, în vreme ce maxima lunii noiembrie a fost consemnată tot la Miercurea Ciuc, în 2004, când termometrele au arătat 22 grade Celsius. AGERPRES

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.