Mesaj emoționant din partea managerului Spitalului de Urgență Baia Mare

Alexandru Oros, noul manager al Spitalului de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare a transmis recent un mesaj emoționant pro-vaccinare destinat să sensibilizeze comunitatea maramureșeană.

Iasă mai jos mesajul de suflet transmis de domnia sa:

„Suntem într-o criză de proporții. Suntem niște copii răsfățați, care nu înțeleg lucruri elementare.

Când mama îți spune să nu ieși în zăpadă în tricou pentru ca vei răci, iar tu nu înțelegi că dacă iei geaca pe tine poți evita asta, ești un copil răsfățat. Așa și cu vaccinul.

Trebuie să înțelegem faptul că acest vaccin ne protejează, este geaca noastră de sezon. NU vă informați de la virusologi absolvenți ai rețelelor de socializare, sau de la vecinul de la 3! Ce mi-aș dori e ca toți cei care sunt la ATI acum, intubați, să aibă ocazia să ne spună că această boală nu este o joacă. Nu este o “simplă gripă” sau “o răceală banală”. Să ne spună ei, dacă și-ar fi dorit să fi ales altfel, să se fi vaccinat, din timp.

Dacă vrem o viață ca înainte, haideți să luăm exemplul țărilor cu o educație și civilizație mult admirată de noi toți 70%, 80%, 90% procentul celor vaccinați. Aici trebuie să ajungem! Suntem la coada clasamentului. Asta deja ține de fiecare în parte, nu de politic, nu de birocrație. Trebuie să ne trezim!”

Impactul mesajului va fi greu cuantificabil, însă managerul poate considera că și-a făcut datoria de cetățean și manager de spital față de societate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.