Meditaţia poate să îi ajute pe bolnavii de cancer

Meditaţia poate să îi ajute pe bolnavii de cancer
Un program "importat" din Statele Unite este tot mai des utilizat în Europa pentru tratarea anxietăţii şi a depresiei şi tot mai mulţi medici îl propun pacienţilor care suferă de diverse tipuri de cancer.
Vindecarea în prezenţa "conştiinţei depline". Termenul poate să îi facă pe mulţi să zâmbească. Cu toate acestea, este vorba de o abordare terapeutică de acum recunoscută şi tot mai mult practicată în lumea întreagă începând din anii ’80. Un studiu american recent a evaluat această tehnică pe femeile suferind de cancer mamar. Obiectivul cercetătorilor a fost de a observa impactul acestei tehnici asupra mai multor parametri fiziologici şi psihologici care indică nivelul stresului. Nu este primul studiu de acest tip, întrucât literatura ştiinţifică devine tot mai consistentă atunci când este vorba de această terapie şi de măsurarea efectului ei asupra anxietăţii, a durerii sau a depresiei, inclusiv în cazul pacienţilor suferind de cancer, informează lefigaro.fr.
O practică confidenţială în Franţa
Tehnica se bazează pe meditaţie, inspirată în special de filosofia budistă şi asociată cu o serie de exerciţii fizice, precum yoga. Aproape 250 de spitale americane propun acest tip de program. Metoda este practicată şi în Franţa, dar de o manieră mult mai confidenţială. Doctorul Claude Penet, psihiatru la Châteauroux şi fondator al Asociaţiei pentru Dezvoltarea Mindfulness-ului (conştiinţa deplină, n.r.), o foloseşte de mai mulţi ani pentru a trata depresiile cronice şi tulburările de anxietate şi, de curând, pe grupuri de pacienţi suferind de cancer. Această formă de terapie este practicată însă şi în spitale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.