Medicii ne dau o serie de sfaturi şi ne recomandă sa fim cumpatati în tot ceea ce consumăm în această perioadă

Medicii ne dau o serie de sfaturi şi ne recomandă sa fim cumpatati în tot ceea ce consumăm în această perioadă

 Pentru ca Revelionul inseamna nu numai voie buna ci si o masa copioasa, avem tendinta sa exageram atat in pregatiri cat si in alimentatie. Aceasta este perioada tulburarilor alimentare, a eruptiei urticariilor, a alergiilor, a toxinfectiilor alimentare, a indigestiilor sau a altor probleme ce intervin la nivelul tractului digestiv, iar toate acestea se datoreaza faptului ca in general oamenii gasesc in sarbatori placerea de a manca mult si nesanatos. 

În ultima zi din an mâncărurile joacă un rol important. Cel mai des în această zi se pune pe masă friptură de purcel, nu degeaba purcelul cu trifoiul cu patru frunze în gură este simbolul norocului. Este interzis să se pregătească preparate din carne de pasăre, aceşti duc norocul din casă. Se spune că cine mănâncă în prima zi din an mâncăruri preparate din diferite boabe precum fasole, mazăre sau linte va avea bani mulţi în noul an.
Medicii ne dau insa o serie de recomandari si ne sfatuiesc sa fim cumpatati in tot ceea ce consumam.
De asemenea combinati preparatele din carne cu garnituri de legume, multe muraturi si salate. Deserturile pot fi foarte gustoase daca sunt din fructe, spre exemplu clatite cu banane si capsune, salata de citrice cu rom, tarte de fructe, in felul acesta evitati dulciurile combinate cu grasimi, cum ar fi ciocolata sau mai ales frisca ori cremele din prajituri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.