Medicii atrag atentia ca multe din produsele alimentare de post nu sunt sanatoase

Medicii atrag atentia ca multe din produsele alimentare de post nu sunt sanatoase

 Crenvurştii, pateurile, salamul, conservele, laptele si branza din soia sunt doar cateva dintre alimentele preferate in aceasta perioada de catre crestinii care respecta postul Craciunului. Medicii atrag atentia insa ca multe dintre aceste alimente nu sunt sanatoase, ca sa nu mai punem la cantar faptul ca sunt destul de scumpe si au mai multe calorii decat produsele originale. 

Iaurt de post cu fructe exotice, maioneză fără ou, băuturi din orez praf, acestea sunt ultimele găselniţe în materie de produse de post care au împânzit magazinele. Şi acestea, şi "clasicii" crenvurşti vegetali, pateurile şi salamul de soia contin  chimicale menite să suplinească lipsa materiei prime – carne, lapte şi ouă, şi duc ideea de purificare a organismului în derizoriu. Multe din ele conţin chiar şi ingrediente "de dulce", sunt destul de scumpe şi chiar au mai multe calorii decât produsele "originale". 
În categoria produselor nocive nutritionistii au introdus pateurile vegetale şi "mezelurile", din cauza conţinutului mare de "E-uri" sau alte sintetice menite să facă produsul să semene cât mai mult la gust, miros şi culoare cu alimentul pe care îl imită. Dintre toate produsele de soia, cea mai sănătoasă este brânza tofu. Pe locul următor se află laptele de soia, care poate fi consumat zilnic, bineanteles daca buzunarul va permite, acesta fiin vandut la raft contra sumei de 12 lei litrul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.