VIDEO | Medalii pentru maramureșeni la Campionatele arabe de înot masters

Tunisia a fost gazda ediției a IV-a a Campionatelor arabe de înot masters. La acest eveniment România a fost reprezentată de către Delia Ana Kovacs și Sorin Octavian Stoica, legitimați la Asociația Club Sportiv Gold Stars Baia Mare. Cei doi sportivi au venit acasă cu medalii.

Delia Ana Kovacs la categoria 40-44 de ani  a obținut 5 locuri I la probele de 50 m spate, 100 m spate, 200 m spate, 100 m liber, 200 m liber, iar Sorin Octavian Stoica la categoria 35-39 de ani a obținut locul IV la categoriile 100 m bras, locul VI -100 m liber si 400 m liber.

La start s-au aliniat sportivi masters de la 76 de cluburi din lume, cea mai numeroasă delegație, peste 50 de sportivi, fiind cea din  Egipt. O provocare a fost proba de 3 kilometri open water care s-a desfășurat în Marea Mediterană. Deși temperatura apei a fost de 16 grade, Sorin Octavian Stoica a reușit la categoria sa de vârstă să urce pe cea de a doua treaptă a podiumului, cucerind medalia de argint.

„Temperatura apei a fost scazută, însă  mi-au dat batai de cap valurile și vântul, dar și salinitatea apei. Un concurs frumos, greu, dar mă bucur că am reușit să îmi îmbunătățesc timpii și să stabilesc baremele pentru Campionatele Mondiale care se vor desfășura în vară, în Coreea”, a declarat  Sorin Octavian Stoica.

„Ne bucurăm că am luat parte la un astfel de eveniment. A fost frumos având în vedere ca ne-am numărat printre cei mai valoroși sportivi masters din țările arabe și nu numai. Urmează Campionatele naționale ale României care se vor desfășura luna viitoare la Reșita. Sperăm ca și acolo să reușim să ne îmbunătățim timpii”, a adăugat Delia Kovacs.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.