Materiale lemnoase confiscate de polițiștii specializați pe linie silvică

În zilele de 12 și 13 ianuarie, polițiștii specializați din cadrul Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol- Serviciul de Ordine Publică Maramureș, împreună cu polițiștii din cadrul subunităților teritoriale și cu sprijin specialiștilor silvici din cadrul Direcției Silvice Maramureș, au acționat pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale din domeniul silvic.

Activitățile au vizat modul în care sunt respectate normele referitoare la exploatarea, prelucrarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase, de către operatorii economici din domeniu, în acest sens find efectuate 82 de controale pe linia transporturilor de materiale lemnoase în filtre amplasate pe raza întregului județ și, totodată, au fost verificate peste 50 de mijloace auto care transportau materiale lemnoase.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 120 de sancțiuni contravenționale, din care 40 pentru nerespectarea prevederilor Legii 171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și 80 pentru fapte prevăzute de alte acte normative. Valoarea sancțiunilor a depășit 200.000 de lei.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut un permis de conducere și au confiscat 368,29 mc materiale lemnoase, în valoare totală de peste 100.000 de lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.