Măsurile europarlamentarilor PSD pentru apărare

Candidații PSD pentru alegerile europarlamentare au declarat că vor susține creşterea eficacităţii, vizibilităţii şi impactului PSAC (UE trebuie să îmbunătăţească trimiterea rapidă în teatru a misiunilor civile şi propriile capacităţi de răspuns rapid și vor fi avute în vedere şi domenii precum apărarea cibernetică, securitatea maritimă şi managementul frontierelor). Viitorii eurodeputați social-democrați vor sprijini dezvoltarea capacităţilor prin aprofundarea cooperării în procesul de dezvoltare a capacităţilor militare sub egida Agenţiei Europene de Apărare/EDA și vor fi dezvoltate în comun proiecte dedicate sistemelor aeriene pilotate de la distanţă, ameliorării capacităţilor de realimentare a aeronavelor în zbor, a comunicaţiilor guvernamentale prin satelit, a apărării cibernetice.

”Vom lupta pentru întărirea industriei europene de apărare, urmărindu-se ca aceasta să fie integrată, sustenabilă, inovativă şi competitivă. Statele membre vor depune eforturi pentru ajutorarea întreprinderilor mici şi mijlocii, pentru edificarea de standarde comune în planul industriei de apărare, recunoaşterea reciprocă a certificărilor militare şi aprofundarea cooperării între cercetarea civilă şi cea militară. Ne vom asigura că toate aceste măsuri menite a întări capacitățile de răspuns ale statelor europene la amenințările militare din afara Uniunii vor fi armonizate pe deplin cu sistemul de securitate asigurat deja de efectivele NATO. În viziunea noastră, Agenția Europeană de Apărare și NATO sunt aliați naturali, nu adversari politici”, arată candidații PSD pentru Parlamentul European.

  •  Măsurile europarlamentarilor PSD pentru economie

Social-democrații vor susține, în Parlamentul European, reinventarierea tuturor tratatelor şi acordurilor economice şi comerciale bilaterale ale României, demararea unor planuri de acţiune concretă rezultată din aceste documente, reluarea sau dezvoltarea relaţiilor economice internaţionale cu zonele (statele) tradiţionale şi implicarea activă în vederea consolidării statului de “jucător economic regional”. Aceștia vor milita pentru întărirea Pieței Interne a Uniunii Europene prin încheierea de acorduri comerciale cu țari terțe, care să nu dezavantajeze industria și IMM-urile europene.

  • Măsurile europarlamentarilor PSD pentru mediu

”Vom milita pentru politici publice care să asigure plata contravalorii restricțiilor de exploatare a pădurilor situate în arii naturale protejate din bani europeni și nu din bugetul de stat al României. Majoritatea ariilor naturale protejate de interes național/internațional se suprapun cu cele de interes comunitar, ajungându-se la o suprafață de aprox 23% din teritoriul României. Proprietarii de păduri aflate în arii naturale protejate sunt despăgubiți în acest moment, doar din bugetul național, ceea ce trebuie să se schimbe. Vom lupta pentru subvenții UE astfel încât produsele locale din ariile naturale protejate să ajungă de la fermier pe raftul românesc și european. Produse locale importante pentru conservarea naturii ajută la menţinerea peisajelor naturale din zonele rurale, datorită continuării practicilor agricole într-un mod tradiţional. Vom face demersuri pentru protejarea originii produselor tradiționale și meșteșugărești prin extinderea prevederii marcajului de origine geografică controlată”, a precizat Crina Chilat, candidatul PSD Maramureș pentru Parlamentul European.

Biroul de presă al PSD Maramureș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.