Măsuri pentru soluționarea colectării deșeurilor menajere din Municipiul Baia Mare
Consiliul Județean Maramureș a acordat societății Drusal SA un termen de reintrare în condițiile contractuale, până astăzi, la ora 13:00, termen care nu a fost respectat.
În această situație, începând cu ora 14:00, SPAU Baia Mare, cu resursele și ajutorul societății Drumuri și Poduri SA, subordonată Consiliului Județean Maramureș, și cu sprijinul primăriilor Șomcuta Mare și Coroieni, a început colectarea deșeurilor menajere din punctele de colectare de pe raza municipiului Baia Mare. S-a reușit mobilizarea de utilaje, compactoare, autoutilitare, echipe de oameni și tot ceea ce este necesar pentru a curăța orașul de gunoiul menajer.
Ca urmare a situației create în urma nereluării activității de ridicare a deșeurilor, Consiliul Județean Maramureș va denunța contractul de depozitare cu Drusal SA. De asemenea, vom acționa în instanță Drusal SA pentru recuperarea redevențelor pe colectare și depozitare pe care compania nu le-a achitat.Totodată, cer Primăriei Baia Mare să își onoreze obligațiile contractuale, să plătească datoriile și să explice ce a făcut cu banii colectați de la băimăreni pentru curățenie și gunoi la începutul anului, când aceștia au plătit taxele și impozitele la primărie” – a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean.
ADIGIDM a autorizat intervenția autorității locale, considerând suspendarea serviciului ca fiind făcută cu încălcarea dispozițiilor contractuale.
Lucru comunicat operatorului încă din momentul suspendării serviciului. Munții de gunoaie adunați pun în pericol sănătatea populației și calitatea vieții. Cât timp primăria a achitat ieri o parte din datorii și și-a arătat disponibilitatea de a stinge și alte restanțe până la sfârșitul anului, operatorul ar fi trebuit să reia imediat serviciul. Acesta refuză însă prestarea obligației.
ADIGIDM cere în instanță respectarea contractului. Baia Mare nu trebuie să mai treacă prin astfel de momente!” – a declarat Romeo Dobocan, director executiv ADIGIDM.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.