MĂSURI JANDARMI: În weekend jandarmii asigură competiţiile sportive

MĂSURI JANDARMI: În weekend jandarmii asigură competiţiile sportive

 Sâmbătă, 19 martie, începând cu ora 11:00, pe Stadionul "Arena Zimbrilor" din Baia Mare se va desfăşura meciul de rugby dintre echipele C.S.M. Baia Mare şi C.S.M. Iaşi, meci din cadrul Cupei României la rugby. 

De asemenea, tot sâmbătă, 19 martie, între orele 15:00-17:00, pe Stadionul "Solovan" din Sighetu Marmaţiei, se va desfăşura meciul de fotbal dintre echipele A.C.S.M. Sighetu Marmaţiei şi Csikszereda Miercurea Ciuc, din cadrul Ligii a III-a de fotbal, etapa a XVI-a. Conform organizatorului la această competiţie se preconizează participarea unui număr de 1500 spectatori. 
Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş, vor asigura condiţiile de securitate pentru participanţii la aceste manifestări sportive, acţionând pentru prevenirea fenomenului infracţional, intervenind în cazul tulburării ordinii publice, atât pe traseele de afluire şi defluire cât şi în incinta arenelor sportive.
 În vederea evitării situaţiilor neplăcute, Jandarmeria Maramureş aminteşte următoarele : 
Pentru prevenirea şi stoparea producerii în apropierea şi în locul de desfăşurare a competiţiei sportive a unor fapte violente, cu urmări negative atât pentru club cât şi pentru spectatori, Jandarmeria face un apel către suporteri şi galerie de a se manifesta în limitele legalităţii.
Jandarmii îndeamnă suporterii, să-şi încurajeze civilizat echipa favorită, astfel încât în incinta şi în afara arenelor sportive să existe un climat de ordine şi siguranţă propice desfăşurării competiţiei sportive. Totodată, îndemnăm spectatorii şi galeria să nu folosească materiale pirotehnice care, în afara faptului că ar duce la aplicarea unor sancţiuni pecuniare şi interzicerea accesului la competiţiile sportive, acestea ar putea prejudicia clubul. 
De asemenea, jandarmii îndeamnă suporterii ambelor echipe să-şi susţină favoriţii, respectând cadrul legal, să nu se lase antrenaţi în dispute cu caracter xenofob, rasist şi obscen, ceea ce ar duce la deturnarea de la caracterul sportiv al competiţiei şi implicit, suportarea consecinţelor prevăzute de legislaţia în vigoare.
Jandarmeria recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Participanţii la aceste manifestări sportive trebuie să respecte cu stricteţe măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele către locul de desfăşurare a meciurilor, în apropierea şi în incinta arenelor sportive.
Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.