VIDEO | Măsuri de sprijin pentru agenții economici din domeniul HoReCa

Agenții economici din domeniul HoReCa sunt printre cele mai afectate categorii de persoane în contexul evoluției crizei sanitare. Agențiile pentru Ocuparea Forței de Muncă vin în sprijinul acestora cu o serie de măsuri.

După ce în perioada stării de urgență, domeniul HoReCa a fost puternic afectat de restricțiile impuse, contextul actual aduce din nou acest domeniu de activitate într-un con de umbră. Agenții economici sunt nevoiți să apeleze la măsuri sociale special pentru a supraviețui unei perioade de grea încercare.

Cei care activează în domeniul HoReCa pot opta în continuare pentru măsura șomajului tehnic, mai ales că la nivelul municipiului Baia Mare s-a instaurat și carantina, ei pot să depună aceste acte și la AJOFM. Site-ul recomandat în acest scop este aici.gov.ro. Actele le pot descărca, vorbim de acea cerere, declarație și lista cu angajații, postate pe site-ul nostru, al AJOFM Maramureș, În continuare se păstrează restricțiile în domeniul HoReCa, iar agenții economici pot opta pentru acordarea șomajului tehnic, care constă în acordarea acelui cuantum de75% din salariul brut al fiecărui salariat”, spune Ștefania Donca, purtător de cuvânt AJOFM Maramureș.

Guvernul a adoptat un memorandum privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea pierderilor din domeniul HoReCa, industria ospitalităţii şi agenţiilor de turism, în cuantum de 20% din volumul cifrei de afaceri al veniturilor înregistrate în 2020 faţă de 2019, a declarat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, joi, într-o ședință de guvern.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.