Măsuri de prevenție a incendiilor

Ca urmare a celor 18 incendii produse pe parcursul acestei luni în gospodăriile cetățenilor din județ, din care 12 provocate de coșurile sau burlanele de fum defecte sau necurățate, cei din cadrul Inspectoratuullui pentru Situații de Urgență Maramureș, cetățenii trebuie să fie mai atenți la respectarea unor măsuri de prevenire, referitoare la exploatarea sobelor, a coșurilor de fum și a instalațiilor electrice.

Înainte de utilizare, sobele trebuie verificate, reparate şi curăţate pentru a fi în perfectă stare de funcţionare. În acest sens, se va folosi numai materialul combustibil pentru care a fost destinată soba. Sobele se vor utiliza numai cu uşiţa de alimentare închisă. Este interzisă folosirea lemnelor mai lungi decât dimensiunile focarului. În faţa uşiţelor de alimentare a sobelor, pardoseala combustibilă se protejează cu tablă metalică. Cenuşa şi jarul provenite de la sobe trebuie să fie  depozitate într-un loc special amenajat. Verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum se efectuează numai de către persoane specializate. Coşurile, burlanele şi canalele de fum trebuie să fie izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor;

Pentru a evita un posibil incendiu, nu folosiți mijloace electrice de încălzire locală improvizate.  Reparaţiile la instalaţiile electrice vor fi executate doar de personal autorizat. Nu în ultimul rând, nu uitați să supravegheați permanent mijloacele de încălzire electrice aflate în funcţiune.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.