Mărul discordiei..plata orelor suplimentare pentru asistenţii maternali

Mărul discordiei..plata orelor suplimentare pentru asistenţii maternali

Subprefectul de Maramures, Gyongyike Bondi, s-a intalnit ieri, 27 iulie, in cadrul unei sedinte cu membrii conducerii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures, dar si cu  reprezentantii sindicatelor pentru a discuta despre un conflict mai vechi. Este vorba despre plata orelor suplimentare pentru asistentii maternali.
 Florin Hossu, Presedintele “Cartel Alfa” Maramures, a precizat ca aceasta problema este mai veche si le da mari batai de cap in fiecare an. Interlocutorul nostru sustine ca nu este corect ca salariatii din Casele de Copii sa beneficieze  de plata orelor suplimentare in timp ce asistentii maternali nu dispun de aceste venituri,  avand in  vedere ca  exista un singur Cod al Muncii. Inclusiv Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a afirmat  ca nu exista un sistem de salarizare diferit pentru asistentii maternali. Fiecare asistent maternal ar trebui sa primeasca in medie cate 20.000 de lei, dar s-a convenit ca plata sa se faca esalonat din 2012.
Florin Hossu, Presedintele Cartel Alfa Maramures  sustine ca singura optiune care ar mai calma spiritele este adoptarea de urgenta a unei noi legi privind asistenta maternala. Acest lucru ar rezolva problemele existente si nu ar mai fi nevoie ca sindicatele sa-si caute dreptatea in instanta.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.