MĂRTURISIRI: Cum a obţinut Patricia David titlul de campionă naţională

MĂRTURISIRI: Cum a obţinut Patricia David titlul de campionă naţională

 Patricia David,  atletă legitimată la CSS Sighet, a obținut titlul de campioană națională la proba de triplusalt în cadrul campionatelor naționale pentru juniori III.  Patricia face ateltism de un an și jumătate și cu toate că pregătirea pentru triplusalt a început-o doar de 6 luni, a reușit să se întoarcă acasă cu medalia de aur.

Patricia are 14 ani și este elevă a Liceului Pedagogic „Regele Ferdinand”. Aceasta a început cu un alt sport, însă mai apoi a fost îndrumată spre atletism, de care s-a îndrăgostit. Deși competiția a fost una foarte grea, sigheteanca s-a descurcat de minune.
 “Am participat la Campionatul național de juniori de la Bacău, locul I, campion național la triplusalt. A fost grea competiția pentru că au mai fost fete bune, dar am încercat să dau tot ce am putut și am reușit până la urmă, cu ambiție și multă muncă. Atletism fac de un an și jumătate, dar am început să mă pregătesc la triplusalt de aproximativ 6 luni. Voi mai participa și la alte competiții în timpul verii, în aer liber, vor fi și probe combinate și individual”, a declarat Patricia David.
Pentru Csillik Zoltan, antrenorul Patriciei, parcursul competiției a fost unul plin de emoții și speră ca rezultatul atletei să îi motiveze și pe ceilalți sportivi.
 “A fost un concurs cu încărcătură emoțională foarte mare, am trecut de la agonie la extaz, a fost o competiție de infarct, a început foarte emotiv, nu am avut primul concurs cu adversari, pistă nouă, concurenta adversară a fost foarte puternică, dar Patricia s-a adunat și-a revenit și i-am bătut pe toți. Când s-a întors acasă toată lumea a fost motivată și au sentimentul că se poate lucra și poți să obții rezultate deosebite dacă muncești și ai ambiție mare și un pic de talent”, a spus Csillik Zoltan, antrenorul Patriciei.
Deși antrenorul a avut emoții mari pentru Patricia, întrucât sportivii foarte tineri se blochează în timpul competiției, tânăra a reușit să își controleze emoțiile și să se concentreze la probă. Atleta a obținuttitlul de campioană națională la proba de triplusalt cu rezultatul de 11,60 m, cel mai bun rezultat al anului din țară.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.