MĂRŢIŞOR GIGANT: Cel mai lung mărțișor din lume va fi expus la Buzău

MĂRŢIŞOR GIGANT: Cel mai lung mărțișor din lume va fi expus la Buzău

 Cel mai mare mărțișor din lume, în lungime de aproape 17 kilometri și cântărind circa 100 de kilograme, aparținând Bibliotecii regionale din orașul Vidin, Bulgaria, a ajuns luni la Muzeul județean Buzău. Mărțișorul gigantic va fi expus marți, în Piața Dacia din municipiul Buzău.

‘Cel mai lung mărțișor din lume, cu o lungime de 16.704 metri, a fost omologat de reprezentanții Cărții Recordurilor, la 1 martie 2015, și a fost realizat de mai multe instituții publice din orașul bulgar Vidin. Aceasta este a doua ieșire a sa în afara Bulgariei’, a declarat, pentru Agerpres, directorul adjunct al Muzeului județean Buzău, Daniel Costache.
Potrivit acestuia, mărțișorul a fost expus recent la Skopje, Republica Macedonia, precum și în orașul Vidin, în cadrul unei expoziții internaționale ‘Practici tradiționale în Balcani-Mărțișorul’ realizată în cadrul unui parteneriat între instituții de cultură din România, Bulgaria, Republica Macedonia și Serbia.
‘Expoziția internațională temporară "Practici tradiționale în Balcani" oferă informații despre tradiția Mărțișorului în țările balcanice, singura zonă din lume în care acest obicei este păstrat de milenii’, a mai declarat sursa citată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.