Maria Ploae recită "Poezii după gratii"

Maria Ploae recită "Poezii după gratii"

Zilele acestea la Sighet se desfasoara ceea de-a XIV-a editie a Scolii de Vara. Ca si in fiecare an evenimentul este gazduit de catre Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei Sighet. Manifestarile dedicate acestui  eveniment se vor derula pana in data de 18 iulie. Duminica sighetenii sunt invitati sa participe la un recital extraordinar al Mariei Ploae “Poezia dupa gratii”

 Ceea de-a XIV-a editie a Scolii de Vara este organizata de Fundatia Academia Civica (FAC), Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei Sighet, Centrul International de Studii asupra Comunismului (CISAC),  in colaborare si cu suportul financiar al  Fundatiei Konrad Adenauer si Ministerului Educatiei, cu sprijinul  Institutului Polonez si Ambasadei Frantei in Romania.
Astazi, 15 iulie,  in ceea de-a cincea zi a Scolii de Vara sirul  evenimentelor a fost  dechis cu o descriere a deportarilor din URSS.  Hannelore Baier din Sibiu le-a vorbit celor prezenti de “Deportariile etnicilor germani in ianuarie 1945” . Germanul Anneli Ute Gabany din Berlin a prezentat “Erwin Wistock, un intelectual trecut prin malaxorul muncii de reconstructie”. Doru Radosav din Cluj a facut o incursiune in deportarile svabilor satmareni. Iar ieseanul Dumitru Sandru a vorbit despre Urmarirea basarabeniilor si nord bucovinenilor din Romania  si transferarea lor in URSS.  Sirul evenimentelor se vor incheia la ora 21 cu filmul “Scriitori in vizorul Securitatii”.  Maine evenimentele vor fi dedicate germanilor.
 Duminica,  in Cadrul Scolii de Vara, cu incepere de la ora 20:00 toti sighetenii sunt invitati la o sesiune extraordinara”Poezia dupa gratii” avand-o in prim plan pe Maria Ploae. Intrarea va fi libera.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.