„Marea Unire” la Universitatea „Vasile Goldiş” din Baia Mare

”Marea Unire. Oameni și fapte” este proiectul prin care mai multe instituții de învățământ și de cultură l-au desfășurat și adresat tinerilor, pentru a cunoaște importanța actului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Ieri s-a desfășurat ultima acțiune din acest proiect, la Filiala Baia Mare a Universității de Vest ”Vasile Goldiș” Arad care este, de altfel, partener în acest proiect.

Cu ocazia sărbătorii Centenarului Marii Uniri de la 1 Deecembrie 1918 și a Zilei Naționale a României, la inițiativa Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Maramureș în parteneriat cu Instituția Prefectului, Consiliul Județean, Primăria Municipiului Baia Mare, Inspectoratul Școlar Județean, Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” și nu în ultimul rând, unități de învățământ preuniversitar din județul Maramureș alături de  Filiala Baia Mare a Universității de Vest ”Vasile Goldiș” Arad, în acest an școlar a fost inițiat și desfășurat proiectul județean ”Marea Unire. Oameni și fapte”. Proiectul s-a derulat în perioada 1 octombrie – 28 noiembrie și a vizat cunoașterea importanței actului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 și a istoriei neamului românesc, dezvoltarea sentimentului de patriotism, educarea componentei civice de aparteneță la națiunea română, formarea spiritului civic și patriotic păstrând cu sfințenie elementele de identitate națională și culturală ale poporului nostru. Astăzi a avut loc ultima acțiune din acest proiect, la Filiala Baia Mare a Universității de Vest ”Vasile Goldiș” Arad.

Lectorul universitar Ilie Gherheș le-a vorbit celor prezenți la eveniment despre maramureșenii care au participat la Marea Unire din 1918, la Alba Iulia.  Acțiunea s-a încheiat cu un program artistic.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.