VIDEO | Maramureșul va fi promovat ca destinație turistică la Euro 2020

Maramureșul va fi unul dintre cele 7 județe care vor fi promovate ca destinații turistice în timpul Campionatului European de Fotbal 2020. S-a anunțat acest lucru miercuri, în prima ședință ordinară din 2019 a Consiliului Județean.

Beta: În debutul ședinței, președintele Consiliului Județean a făcut o scurtă prezentare a ultimelor trei contracte de reabilitare a drumurilor județene. Tot o scurtă prezentare – însoțită de fotografii și filmulețe – despre prezența instituției județene la Târgul International din Madrid a fost realizată de către șeful Biroului de Informare Turistică și Salvamont, Dan Carpov.  Vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș a vorbit despre întâlnirea pe teme turistice care a avut loc la București, cu membrii Guvernului și reprezentanți ai sportului, sub egida ”România 2020”. Șapte județe din România vor fi promovate, din punct de vedere turistic, în cadrul EURO 2020.

 ”Este o mare oportunitate pentru Maramureș să se regăsească între cele șapte județe care vor fi prezentate ca destinații turistice pentru cei care vor fi în România în timpul campionatului de fotbal din 2020 și mă bucur că Gică Popescu a fost unul dintre cei care au susținut Maramureșul pentru a fi inclus în acest pachet de promovare. Maramureșul va oferi pachete turistice de două, trei sau patru zile, în funcție de perioada aleasă de turiști”, a declarat vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș.

Aleșii județeni au votat pentru includerea în domeniul public al judeţului Maramureş a unor bunuri imobile și darea acestora în administrarea R.A. Aeroportul Internațional Maramureş, dar și aprobarea tarifelor aeroportuare. Aceștia au aprobat și participarea Judeţului Maramureş la acţiuni și evenimente din domeniul cooperării și relațiilor internaționale în anul 2019.

Alte proiecte votate au privit promovarea în parteneriat  a proiectului „Istorie Comună – Să ne amintim trecutul, să remodelăm viitorul”, în cadrul programului Europa pentru Cetățeni,  Componenta 1 – Memorie europeană, dar și  proiectului „Servicii Sociale Integrate în Municipiul Sighetu Marmației” din cadrul Programului de Interes Național (PIN) 2018. S-a aprobat, totodată, proiectul structurii organizatorice la Spitalul Județean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, statutul de funcţii la Muzeul Județean de Etnografie și Artă populară Maramureş, precum și organigrama și statutul de funcții pentru aparatul de specialitate al Consiliului Județean  Maramureş.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.