Maramureșul continuă să fie unul dintre punctele de concentrare a acțiunilor umanitare destinate refugiaților din Ucraina

Gesturile oamenilor din țară și din străinătate, care trimit ajutoare spre Maramureș, pentru ca apoi acestea să fie distribuite dincolo de graniță, sunt impresionante. Rulajul transporturilor care vin spre noi și care pleacă spre Ucraina din depozitele existente în Baia Mare, Halmeu și Sighetu Marmației este foarte intens.

Mediul de afaceri a răspuns pozitiv apelului făcut de Consiliul Județean Maramureș de a sprijini prin donații refugiații din Ucraina. Grație parteneriatului Consiliului Județean Maramureș cu Camera de Comerț și Industrie Maramureș, mediul de afaceri a primit lista necesităților urgente pentru Ucraina: alimente neperisabile, medicamente și materiale sanitare de strictă necesitate, generatoare electrice, congelatoare, combine frigorifice și mașini de spălat rufe, mijloace de încălzire autonomă, purificatoare de apă, canistre, instrumente de descarcerare și de iluminat, izopren, veste antiglonț, căști de protecție etc.

Au răspuns pozitiv acestui apel, într-o primă etapă, șapte firme maramureșene care au trimis donații în bani și obiecte. S-au cumpărat corturi mari, 1000 de pături, 100 de stingătoare de incendiu, 30 de saltele gonflabile, 17 perne, pături matlasate, pilote, o ladă frigorifică etc.

De la centrul de colectare de la Casa Armatei s-a trimis, pentru Biserica Ortodoxă din Orlivka – Odessa, o autoutilitară cu alimente, medicamente, haine, produse medicale și de igienă.

Tot de la Casa Armatei au plecat spre Halmeu, alte două transporturi cu aceleași categorii de produse destinate refugiaților.

În această noapte, un transport cu ajutoare din Franța va ajunge la Casa Armatei din Baia Mare, iar un TIR cu ajutoare din Germania ajunge mâine seară la Halmeu.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.