Maramureșul alături de Ucraina – Bilanțul zilei de luni, 7 martie

Începutul de săptămână vine cu noi gesturi umanitare ale celor care doresc să ajute victimele războiului din Ucraina. Oamenii cu suflet, atât din țară, cât și din străinătate, continuă să doneze, iar angajații instituțiilor publice implicate în gestionarea crizei, alături de voluntari, reușesc să le orienteze spre destinație.

Un autocar cu ajutoare din Germania a ajuns azi la depozitul din Halmeu. S-au primit haine și materiale medicale.

În această seară, a intrat în țară un transport de medicamente și materiale sanitare venite din Franța. Ambele transporturi sunt depozitate la Halmeu, sortate, paletate și trimise acolo unde este nevoie stringentă de ele.

O echipă inimoasă, formată din reprezentanți ai Consiliului Județean Maramureș, ai Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania”, a Ligii Studenților, dar și din voluntari ai societății civile sunt permanent în depozitul de la Halmeu pentru sortarea, împachetarea, paletarea, inscripționarea ajutoarelor primite, în așa fel încât transportul și predarea lor la destinație să fie cât mai facile.

Un al doilea coridor internațional de transport feroviar gratuit dinspre Sighetu Marmației spre Budapesta a fost deschis azi, asigurându-se astfel condiții de siguranța sporită a refugiaților.

Din depozitul de la Casa Armatei Baia Mare, a plecat o autoutilitară spre depozitul din Sighetu Marmației. Paturi, alimente și produse de urgentă necesitate au ajuns la Sighetu Marmației pentru a fi transportate de acolo mai departe celor care au nevoie de ele.

O cantitate mare de materiale, echivalentul a 7 autoutilitare, există încă în depozitul de la Casa Armatei. Vorbim despre haine groase, materiale destinate copiilor, materiale sanitare etc. Primele trei autoutilitare vor fi încărcate mâine și vor fi distribuite în funcție de necesități.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.