Maramureșul alături de Ucraina – azi s-au realizat o serie de acțiuni de sprijin
Situația este dramatică în Ucraina. În acest moment peste Tisa, în Transcarpatia, sunt mii de refugiați de război care sunt cazați în satele și orașele din regiune, în tabere ad-hoc. Marea majoritate sunt mame, copii și bunici. Toți acești oameni au nevoie de sprijinul nostru, care în aceste momente contează enorm pentru ei.
Ucraina este blocată pe toate planurile, iar acești oameni, aceste familii, nu au alternativă în acest moment.
Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș a declarat că lucrează ”cu autoritățile locale de dincolo de Tisa, cu consulatul din Slatina și cu asociațiile NON guvernamentale din regiune pentru a reuși să trimitem materialele și produsele alimentare de care au nevoie.
Așteptăm ca valul de refugiați care va veni spre vama Sighet să crească exponențial în zilele următoare. Însă, până atunci, încercăm să îi sprijinim împreună cu ONG-urile din Maramureș direct în Ucraina.”
Acțiunile realizate astăzi la nivelul județului Maramureș, în baza parteneriatului dintre autoritățile publice și ONG-uri, societatea civilă și mediul de afaceri:
–  3 mașini cu alimente, haine și produse de igienă trimise spre raionul Teceu, regiunea Transcarpatia.
– Încă 6 mașini pline cu cele necesare pentru traiul zilnic vor mai fi trimise în cursul zilei de mâine.
– Peste 7200 de locuri de cazare disponibile pentru refugiații ucraineni, identificate la nivelul județului Maramureș, până la această oră.
– 32 de ONG-uri s-au alăturat până acum în această campanie de sprijin pentru cetățenii ucraineni.
”Mulțumesc tuturor celor implicați în această campanie de ajutorare, ONG-urilor, societății civile, mediului de afaceri și tuturor celor care dau o mână de ajutor,” – a adăugat Ionel Bogdan.

 

Maramureșul susține #Ucraina!

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.