Maramureş: ZI PLINĂ – Personalul I.S.U. Maramureş a executat 20 de intervenţii în ultimele 24 de ore

Maramureş: ZI PLINĂ – Personalul I.S.U. Maramureş a executat 20 de intervenţii în ultimele 24 de ore

Personalul I.S.U. Maramureş a executat 20 de intervenţii în ultimele 24 de ore. Cele mai multe- 12, au fost cele efectuate de medicii, asistenţii şi paramedicii S.M.U.R.D. Dintre acestea, 6 au fost la la traumatisme, 4 la diverse afecţiuni medicale şi câte 1- accident rutier şi stop cardiorespirator neresuscitat.

Din total, S.M.U.R.D. Baia Mare a efectuat cele mai multe acţiuni- 4, urmat de staţia S.M.U.R.D. Fărcaşa- 3, S.M.U.R.D Sighetu Marmaţiei- 2, S.M.U.R.D – 2 şi staţiile S.M.U.R.D Bogdan Vodă, Târgu Lăpuş şi Vişeu de Sus- câte 1 acţiune.
În acelaşi interval de timp, pompierii au executat 8 intervenţii. Marţi,  10.07.2012, în jurul orei 9.35, un echipaj al Detaşamentului de Pompieri Baia Mare a acţionat la alimentarea cu circa 42.000 de litri de apă menajeră a unui bazin aparţinând de primăria localităţii Fărcaşa. La 12.16, un alt echipaj al Detaşamentului de Pompieri Baia Mare a acţionat la alimentarea cu circa 18.000 de litri de apă menajeră a două gospodării din localitatea Cicârlău.
În jurul orei 13.15, pompierii Detaşamentului Sighetu Marmaţiei au intervenit la salvarea a doi cai ce au căzut, împreună cu atelajul la care erau înhămaţi, în râul Tisa. Proprietarul a povestit că îşi încărcase căruţa cu nisip de pe malul râului, iar la un moment dat, caii s-au speriat dintr-un motiv necunoscut şi au fugit în albie. Animalele nu au mai putut să iasă din apă din cauza curentului puternic şi a greutăţii nisipului ud, ceea ce l-a făcut să ceară ajutorul pompierilor. Aceştia au reuşit să scoată caii din râu, cu ajutorul a două maşini de teren, dotate cu cabestane, puse la dispoziţie de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei şi i-au înapoiat proprietarului vii şi nevătămaţi, împreună cu atelajul.
În jurul orei 15.20, pompierii Gărzii de Intervenţie Şomcuta Mare au intervenit la stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată semnalat în localitatea Finteuşu Mare. Intervenţia lor rapidă a limitat suprafaţa afectată de foc la doar 0,2 hectare. În acelaşi timp, un echipaj al Detaşamentului de Pompieri Baia Mare a acţionat la alimentarea cu circa 9000 de litri de apă menajeră a unei gospodării din localitatea Cicârlău.
La ora 18.00, pompierii Detaşamentului Baia Mare au intervenit din nou, de această dată la stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, pe un teren situat la capătul străzii 8 Martie din municipiu. Intervenţia lor rapidă a oprit extinderea incendiului la pădurea din apropiere şi a limitat suprafaţa afectată de foc la doar 0,2 hectare.  
La ora 20.00, pompierii Detaşamentului Baia Mare au intervenit la stingerea unui incendiu declanşat la un sistem de încălzire a apei dintr-o gospodărie situată pe strada Barajului din municipiu. Au ars elementele combustibile de la cazanul de încalzire. Incendiul s-a declanşat, cel mai probabil, din cauza funcţionării defectuoase a sistemului de alimentare cu gaz metan.
În jurul orei 21.55, pompierii Secţiei Vişeu de Sus au intervenit la stingerea unui incendiu izbucnit la un şopron de fân din localitatea Petrova. Au ars circa 1000 de kilograme de fân şi şopronul din lemn, pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi. Incendiul a izbucnit, probabil, din cauza jarului de la o ţigară.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.