Maramureş: Zeci de mii de litri de apă au fost distribuiţi în ultimele 24 de ore la gospodăriile afectate de secetă

Maramureş: Zeci de mii de litri de apă au fost distribuiţi în ultimele 24 de ore la gospodăriile afectate de secetă

Personalul I.S.U. Maramureş a executat 20 de intervenţii în ultimele 24 de ore. Cele mai multe- 15, au fost cele efectuate de medicii, asistenţii şi paramedicii S.M.U.R.D. Dintre acestea, 7 au fost la la traumatisme, 6- la diverse afecţiuni medicale şi câte 1- accident rutier şi stop cardiorespirator resuscitat.
Din total, staţiile S.M.U.R.D. Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei au efectuat cele mai multe acţiuni- câte 5, urmate de S.M.U.R.D. Bogdan Vodă- 3 şi staţiile Târgu Lăpuş şi Vişeu de Sus- câte 1 acţiune.

În acelaşi interval de timp, pompierii au executat 5 intervenţii. Joi, 16.08, au continuat acţiunile desfăşurate în sprijinul populaţiei afectate de secetă. Pompierii de la Detaşamentul Baia Mare, Pichetul Târgu Lăpuş şi Garda de Intervenţie Şomcuta Mare au acţionat la alimentarea cu 36.000 de litri de apă a unui număr de 8 gospodării din localităţile Libotin, Satu Nou de Sus şi Vălenii Şomcutei.
În aceeaşi zi, la 13.55, pompierii Detaşamentului Baia Mare au intervenit la stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată semnalat pe un teren din zona Craica a municipiului. Flăcările au afectat o suprafaţă de circa 1,2 hectare. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui foc în aer liber.
Tot joi, în jurul orei 17.10, pompierii Punctului de lucru Fărcaşa au intervenit la un incendiu de vegetaţie uscată izbucnit în localitatea Gârdani. Flăcările au afectat o suprafaţă de teren de circa 2 hectare. Cauza probabilă a incendiului este focul în aer liber.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.