Maramureş: Vreme călduroasă şi caniculară

Maramureş: Vreme călduroasă şi caniculară

Vremea a fost calduroasa, local caniculara la orele dupa-amiezii. Cerul a fost variabil, mai mult senin noaptea si dimineata. Vantul a suflat in general slab. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 33 grade Celsius la Ocna Sugatag si 36 grade Celsius la Baia Mare. Local, in orele dupa-amiezii, în Baia Mare si Sighetu Marmatiei indicele de confort temperatura-umezeala (ITU) a atins pragul critic de 80 unitati. La primele ore ale diminetii temperatura aerului inregistra 18 grade Celsius la Sighetu Marmatiei si 22 grade Celsius in Baia Mare.
Meteorologii au prognozat pentru astăzi o vreme calduroasa in Maramures, local caniculara dupa-amiaza. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea si dimineata. Izolat, dupa-amiaza si seara, in zona de munte vor cadea ploi de scurta durata insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla in general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 33 si 36 de grade Celsius, iar cele minime intre 15 si 18 de grade Celsius. Local dupa-amiaza, indicele de confort temperatura-umezeala (ITU) va atinge pragul critic de 80 unitati. În ultimele 24 de ore debitele si nivelurile cursurilor de apa au fost in usoara scadere. Exploatarea lacului de acumulare Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta. Coeficientul de umplere este de 89%.

Temperaturi ale valorii aerului inregistrate la aceasta ora: 26 grade Celsius in Baia Mare, Seini, Tautii Magheraus, Somcuta Mare, Ulmeni si Sacalaseni; 24 grade Celsius la Ocna Sugatag si Sapanta; 23 grade Celsius in Baia Sprie;  22 grade Celsius la Borsa, Viseu de Sus, Dragomiresti, Moisei, Bogdan Voda, Salistea de Sus si Baiut; 21 grade Celsius la Sighetu Marmatiei, Cavnic şi Grosii Tiblesului; 19 grade Celsius la Vf. Iezer; 17 grade Celsius la Târgu Lăpuş. Indicele de confort termic inregistreaza valoarea de 73 unitati in municipiul Baia Mare si 71 de unitati la Ocna Sugatag.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.