Maramures: Veniturile colectate la bugetul general consolidat al statului, in luna mai, sunt modeste

Maramures: Veniturile colectate la bugetul general consolidat al statului, in luna mai, sunt modeste

In luna mai a.c., veniturile colectate in judetul Maramures la bugetul general consolidat al statului au insumat 76.729.596 lei, reprezentand 96,13% fata de incasarile lunii mai a anului precedent. 

La nivelul bugetului general consolidat, incasarile lunii mai a.c. sunt in scadere cu 3.086.001 lei, respectiv cu 3,87 puncte procentuale fara de rezultatele lunii mai 2010. De asemenea, in luna mai, au fost in scadere incasarile la bugetul de stat, la bugetul fondului de somaj, la impozitul pe venit, accize si la capitolul "alte venituri". Cresteri au fost inregistrate la cuantumul incasarilor realizate la bugetul asigurarilor sociale de stat, la bugetul asigurarilor sociale de sanatate, la impozitul pe profit si la taxa pe valoare adugata.

La taxa pe valoarea adaugata s-a inregistrat o majorare a sumelor incasate cu 694.235, respectiv cu 3,91% concomitent cu cresterea cuantumului sumelor restituite in procent de 36,86% (3.612.508 lei), suma aflata in sold fiind in scadere cu 2.546.309 lei, reprezentand o diminuare cu 30,71% fara de soldul inregistrat la finele lunii mai a anului precedent. "La T.V.A. este un indicator care ne arata cum functioneaza economia. Incasarile, desi sunt pozitive, nu sunt la nivelul la care ar trebui sa fie, avand in vedere ca am crescut in cota de T.V.A. in timp ce rambursarile au fost foarte mari. De aceea, in sold avem mai putin cu 2.546.309 lei", explica directorul executiv al D.G.F.P. Maramures, Teodor Luputi. Incasarile realizate din accize s-au diminuat cu 418.358 lei, fiind inregistrata o scadere de 25,32%. "Si la accize acelasi trend. Accizele nu se mai redreseaza. Activitatea accizabila vad ca nu-si revine", sustine Teodor Luputi. La rambursarile de TVA, Maramuresul se situeaza pe locul 10 pe tara.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.