VIDEO | MARAMUREȘ: Urmărire și focuri de armă pentru prinderea unui contrabandist

Un contrabandist de țigări a fost împușcat luni seara de către polițiștii de frontieră maramureșeni după ce a refuzat să oprească la somațiile acestora. Polițiștii au executat mai multe focuri de armă în plan vertical dar şi spre pneurile maşinilor de teren.

Poliţiştii de frontieră au observat două autoturisme de teren  care staţionau pe un drum forestier, iar în momentul în care oamenii legii s-au deplasat spre autovehicule cu intenţia de a-i legitima pe şoferi, acestea au demarat în trombă spre poliţiştii de frontieră cu intenţia de a-i lovi.

”În acel moment,  lucrătorii noştri i-au somat să se oprească,  dar observând că șoferii nu încetinesc au executat mai multe focuri de armă în plan vertical şi spre pneurile maşinilor de teren, conform prevederilor legale.  Nici de această data şoferii nu s-au oprit, fapt pentru care s-a pornit în urmărirea acestora, iar după aproape 600 de metri autovehiculele au fost găsite pe marginea drumului, iar la volanul uneia dintre maşinii se afla unul dintre şoferi care era rănit în zona coapsei.  Poliţiştii de frontieră au solicitat o ambulanţă la faţa locului, iar conducătorul auto, un cetățean român, a fost transportat la spital pentru îngrijiri de specialitate, în momentul de faţa fiind în afara oricărui pericol”, a declarat Iulia Stan, purtător de cuvânt ITPF Sighetu Marmației.

Ulterior, a fost indisponibilizat şi cel de-al doilea  autovehicul în care se aflau două persoane, iar în urma cercetării zonei a mai fost depistat  un microbuz încărcat cu baxuri cu ţigări, în care se mai aflau  alte două persoane. Pe timpul acţiunii, polițiștii de frontieră au fost  sprijiniţi de lucrători din cadrul IPJ Maramureş şi IJJ Maramureş. În momentul de faţa cercetările sunt în desfăşurare sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.