Maramureş: Staţie SMURD pentru oraşul Târgu Lăpuş

Maramureş: Staţie SMURD pentru oraşul Târgu Lăpuş

O staţie SMURD va funcţiona în cadrul detaşamentului de pompieri militari a oraşului Târgu Lăpuş, situat la aproximativ 55 km de municipiul Baia Mare.
Primarul oraşului Târgu Lăpuş, Mitru Leşe, a declarat, duminică, pentru AGERPRES că staţia SMURD va funcţiona în sediul Pichetului de Pompieri aparţinând ISU Maramureş şi are deja toate dotările necesare. "Staţia SMURD va deservi 10 localităţi rurale, inclusiv oraşul Târgu Lăpuş. O ambulanţă de prim ajutor de tip B şi echipajele care vor lucra în trei ture sunt gata de muncă. Din 15 decembrie, staţia va deveni activă", a spus primarul Mitru Leşe.
În staţia SMURD din Târgu Lăpuş vor lucra 16 paramedici, care au urmat cursuri de prim ajutor calificat, organizate în centrele specializate din ţară. Ambulanţa care deserveşte zona face parte din lotul de patru asemenea autospeciale pe care MAI le-a atribuit de curând ISU Maramureş, achiziţionate din fonduri europene.
Amenajarea punctului SMURD din oraşul Târgu Lăpuş a fost efectuată cu ajutorul primăriei şi al unor oameni de afaceri.
SMURD mai deţine staţii operative în Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Vişeu de Sus, Şomcuta Mare şi comuna Fărcaşa. AGERPRES

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.