MARAMUREȘ: Șofer oprit cu focuri de armă

Urmărire ca în filme în această dimineață în județul Maramureș. Polițiștii de frontieră au fost nevoiți să tragă focuri de avertisment dar și focuri de armă spre penurile unei mașinii fără numere de înmatriculare condusă de un bărbat care nu a oprit la semnalele regulamentare pentru oprirea la control.

Azi dimineață, în jurul orei 03.20, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Vișeu de Sus au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a unui autoturism fără plăcuțe de înmatriculare, care circula pe un drum forestier, de la frontiera de stat spre interiorul țării, pe direcția localității Borșa. Șoferul i-a ignorant însă  pe polițiști continuându-și deplasarea.

”Șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare și nici la somațiile polițiștilor de frontieră, continuându-și deplasarea în mare viteză, fapt pentru care au fost trase trei focuri de avertisment în plan vertical. După câțiva kilometri o altă patrulă a poliției de frontieră a încercat sa-l oprească, dar nici de această dată conducătorul auto nu s-a oprit, fapt pentru care, în conformitate cu prevederile legale, lucrătorii noștri au tras un foc de arma spre pneurile mașinii. În acel moment, șoferul a virat brusc pe un drum lăturalnic, iar la puțin timp, la trecerea peste un pod, mașina s-a răsturnat. Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un cetățean român, în vârstă de 35 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș. Acesta nu prezenta leziuni majore şi nu a dorit asistenţă medicală. În urma unui control sumar asupra mijlocului de transport au fost observate în interiorul autoturismului păr de animal și pete de sânge, indicii privind săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic. Totodată, s-a mai constatat că persoana în cauză are dreptul de a conduce anulat”, a precizat Iulia Stan, purtător de cuvânt ITPF Sighetu Marmației.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Viseu de Sus, în cooperare cu reprezentanţi ai Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase al IPJ Maramureş.

SURSA FOTO: ITPF SIGHETU MARMAȚIEI

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.