Maramureş: Se circulă în condiţii de iarnă, pe toate drumurile din judeţ

Maramureş: Se circulă în condiţii de iarnă, pe toate drumurile din judeţ

Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate sectoarele publice de drumuri din judeţ. Vremea a fost rece, cu cer variabil. Nu au fost înregistrate precipitaţii. Vântul a suflat slab, la moderat. A prezentat însă intensificări în zona înaltă de munte, de până la 72 km/h, la Iezer, unde a viscolit ninsoarea şi a spulberat zăpada. Stratul de zăpadă măsura, aseară, 74 cm la Cavnic. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 0 grade Celsius şi 3 grade Celsius.

Conducătorii întâlnesc zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm pe DN18, în Pasul Prislop (între km 156 şi km 180). Celelalte sectoare de drumuri naţionale din judeţ, inclusiv DN 18 la Borşa au carosabilul curat şi uscat.  Angajaţii societăţilor care asigură şi întreţin viabilitatea drumurilor pe timp de iarnă au acţionat preventiv pentru a împiedica formarea poleiului şi au împrăştiat 8 tone de material antiderapant. Cerul este senin în Pasul Gutâi, la Petrova şi Vişeu de Sus.Pe celelalte sectoare de drumuri naţionale, cerul este noros.                  
A nins ieri la Cavnic, în Pasul Roata, zona pârtiilor de schi şi până la canton. Angajaţii societăţii care întreţin şi asigură viabilitatea celor trei drumuri judeţene au intervenit şi împrăştiat preventiv 10 tone de material antiderapant. S-a continuat acţiunea de lucru cu freza de zăpadă pentru îndepărtarea nămeţilor formaţi pe acostamentul DJ184 şi DJ109F pentru a putea asigura parcarea autovehiculelor în zona pârtiilor de schi, fără a perturba traficul rutier. De asemenea, s-au efectuat lucrări de lărgire a drumului judeţean în zona montană a Cavnicului şi la pârtiile de schi. La această oră, carosabilul celor trei drumuri judeţene (DJ184, DJ109F şi DJ185) este curat şi uscat, însă alternează şi cu tronsoane de caroabil umed în zona podurilor, podeţelor şi zona montană. Pe celelalte sectoare de drumuri judeţene, temperaturile scăzute au creat condiţii meteorologice favorabile formării poleiului. Angajaţii societăţii judeţene de drumuri şi poduri au intervenit cu cinci utilaje şi au răspândit 26 tone de material antiderapant atât pentru prevenire, cât şi pentru combaterea acestuia, pe sectoarele de drumuri judeţene unde a fost nevoie. În mare parte carosabilul sectoarelor de drumuri judeţene este curat şi uscat. Rămân închise pe perioada de  iarnă, drumul judeţean 109F, pe relaţia Cavnic-Strâmbu Băiuţ şi tronsonul drumului judeţean 183, pe relaţia Izvoare-legătura cu DN18, în Pasul Gutâi.   

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.