Maramureş: REFERENDUM – 397 secţii de votare în 365 de locaţii

Maramureş: REFERENDUM – 397 secţii de votare în 365 de locaţii

La nivelul judeţului Maramureş au fost înfiinţate 397 secţii de votare care sunt amplasate în 365 de locaţii. Pentru a se asigura şi menţine ordinea şi siguranţa publică pe timpul desfăşurării referendumului, toate structurile subordonate Ministerului Administraţiei şi Internelor de la nivel local vor avea reprezentanţi la secţiile de votare.

Distribuţia efectivelor de ordine publică pentru a asigura protecţia locurilor în care se organizează secţiile de votare este următoarea:
– I.P.J. Maramureş: 226 poliţişti;
– I.J.J. Maramureş: 252 jandarmi;
– I.T.P.F. Sighet Marmaţiei: 167 poliţişti de frontieră;
– I.S.U. Maramureş: 32 pompieri;
– Alte structuri subordonate M.A.I. (O.R.I., Servicii comunitare de evidenţă paşapoarte, înmatriculări auto, acte de identitate): 16 reprezentanţi.
Aceste efective din sistemul de ordine şi siguranţă publică vor asigura protecţia celor 397de secţii de votare, repartizate astfel:

Nr. secţii Efectivele care asigură protecţia
162 Poliţie
126 Jandarmeria
76 Poliţia de frontieră
17 ISU
16 Alte structuri M.A.I.

Alături de efectivele enumerate, alţi 300 reprezentanţi ai structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor, la nivel local, sunt angrenaţi în procesul de organizare a referendumului pentru demiterea Preşedintelui României, inclusiv pentru transportul buletinelor de vot, înainte şi după referendum dar şi pentru a asigura intervenţia promptă în caz de tulburare a liniştii publice sau pentru investigarea unor fapte de natură penală.  
În conformitate cu Legea 3/2000, privind organizarea referendumului,  – Art. 54 lit. b) Fapta alegătorului care votează de mai multe ori în ziua referendumului constituie infracţiune, şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.  – art. 52 literele a) şi b) Împiedicarea, prin orice mijloc, al unui cetăţean cu drept de vot, de a-şi exerciat acest drept la referendum, constituie faptă penală şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.  VOTEAZĂ LEGAL! Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.