Maramureş: Produse alimentare expirate, retrase de la comercializare

Maramureş: Produse alimentare expirate, retrase de la comercializare

Ciocolată de casă, bere sau alte produse alimentare expirate, toate au fost expuse spre vânzare pentru consumatorii maramureşeni. În urma verificărilor, comisarii de la Protecţia Consumatorilor i-au taxat pe aceşti operatori economici care nu respectă normele, totalul amenzilor aplicate în ultima săptămână depăşind 6.000 lei.

18 operatori economici au intrat în vizorul comisarilor de la Protecţia Consumatorilor , care, în urma neregulilor constatate, au aplicat şase amenzi şi 8 avertismente. "S-a găsit la comercializare, într-un magazin din Baia Mare, ciocolată de casă care era expirată din data de 6 iulie 2012, în cantitate de 1 kilogram. De asemenea, la un alt magazin din zona Sighetu Marmaţiei, în mediul rural, s-au găsit la comercializare o cantitate de 5 sticle de bere şi 14 pachete de sticksuri care erau expirate de o lună de zile", a declarat comisarul şef al C.J.P.C. Maramureş, Olivia Ardelean.

Reprezentanţii Comisariatului spun că nu de puţine ori găsesc magazinele închise în momentul în care desfăşoară controale, cu precădere în mediul rural. Când află de prezenţa comisarilor în zonă, agenţii economici îşi închid magazinele şi aşteaptă să treacă „pericolul”. "Magazinele au obiceiul ca atunci când văd că noi suntem în vecinătate şi facem control să închidă repede magazinul şi să spună că magazinul este închis. Dar ei au obligaţia să respecte orarul care este afişat. În cazul când vânzătorul este bolnav, trebuie să fie închis şi scris caz de boală. De asemenea, alt operator a fost sancţionat pentru faptul că lipsea registrul unic de control, nu a putut să ne prezinte acel registru unic de contral", a adăugat Olivia Ardelean. Valoarea totală a amenzilor aplicate în ultima săptămână de comisarii de la Protecţia Consumatorilor este de 6.500 lei.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.