Maramures: Pompierii militari au avut un sfarsit de saptamana de foc

Maramures: Pompierii militari au avut un sfarsit de saptamana de foc

Pompierii maramureseni au avut parte de un sfârşit de săptămână de foc. Acestia s-au confruntat cu mai multe situaţii deosebite dintre care, cea mai dificilă a fost intervenţia la incendiul declanşat în după amiaza zilei de ieri la o firmă de prelucrare a lemnului din municipiul Sighetu Marmaţiei. Incendiul a fost anunţat la ora 16.14, iar la sosirea pompierilor se manifesta cu violenţă pe întreaga suprafaţă a acoperişului.

La faţa locului au acţionat nu mai puţin de 6 ofiţeri şi 30 de subofiţeri, cu 4 autospeciale ale Detaşamentului de Pompieri Sighetu Marmaţiei şi câte o autospecială de la Detaşamentul de Pompieri Baia Mare şi Garda de Intervenţie Bogdan Vodă, trimise în sprijin de către comanda I.S.U. Cu mari eforturi, pompierii au reuşit să împiedice extinderea flăcărilor la construcţiile învecinate, iar după mai bine de 7 ore de luptă, au localizat şi lichidat incendiul. Focul a distrus 2300 de metri pătraţi de acoperiş din lemn, utilaje de producţie, produse finite şi materie primă. Cauzele declanşării incendiului sunt în curs de stabilire.

La ora 20:42, pompierii Secţiei Vişeu de Sus au intervenit şi ei, cu două autospeciale, la un incendiu declanşat la o firmă situată pe strada Bogdan Vodă din oraş. Promptitudinea de care au dat dovadă a făcut ca pagubele să fie limitate la circa 50 de metri pătraţi de acoperiş ars. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza alimentării defectuoase cu combustibil a sistemului de încălzire. 

La ora 00.52, un alt incendiu puternic s-a declanşat la o societate comercială din oraşul Baia Sprie. La locul indicat s-au deplasat trei ofiţeri şi 9 subofiţeri ai Detaşamentului de Pompieri Baia Mare, cu trei autospeciale. Pompierii au reuşit să împiedice extinderea incendiului la imobille învecinate, iar după circa o oră şi jumătate de luptă focul a fost stins. Flăcările au afectat aproximativ 40 de metri pătraţi ai acoperişului din lemn şi circa 30 de metri patraţi de pereţi din lemn. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza coşului de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile din jur.

Pe durata săptămânii 04.12. – 11.12.2011, subunităţile I.S.U Maramureş au efectuat 24 de intervenţii, din care 9 incendii, 4 arderi necontrolate şi 10 alte tipuri de intervenţii. Cele mai multe acţiuni le-a înregistrat Secţia de Pompieri Vişeu de Sus- 11, urmată de Detaşamentul de Pompieri Baia Mare, cu 5 intervenţii, Detaşamentul de Pompieri Sighetu Marmaţiei şi Garda de Intervenţie Şomcuta Mare, câte 3 şi Garda de Intervenţie Borşa cu 1 acţiune. În acelaşi interval de timp, medicii, asistentele şi pompierii paramedici de la S.M.U.R.D. au efectuat 69 de misiuni. De la începutul acestui an, numărul total de acţiuni S.M.U.R.D. a ajuns la 3295, iar numărul total de intervenţii al pompierilor maramureşeni, în aceeaşi perioadă, se cifrează  la 1349.
 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.