Maramureş: Personalul I.S.U. Maramureş a executat de la începutul anului şi până în prezent 3.801 intervenţii

Maramureş: Personalul I.S.U. Maramureş a executat de la începutul anului şi până în prezent 3.801 intervenţii

În perioada 2 – 8 iulie, personalul I.S.U. Maramureş a executat, în total, 169 de intervenţii, cu o medie de 5,63 pe zi. Din acestea, medicii, asistenţii şi paramedicii S.M.U.RD. au efectuat 135, iar pompierii- 34 de intervenţii. Din totalul acţiunilor S.M.U.R.D., cele mai multe- 129, au fost medicale, iar 6- asistenţă persoane. Media acţiunilor a fost de 4,5 pe zi.
Cele mai multe intervenţii au fost cele ale personalului S.M.U.R.D. Baia Mare- 67, urmate de cele ale paramedicilor staţiei S.M.U.R.D. Sighetu Marmaţiei- 22, Târgu Lăpuş- 16, Fărcaşa- 13,  Bogdan Vodă- 10 şi S.M.U.R.D. Vişeu de Sus- 7.
Pe parcursul săptămânii trecute, pompierii maramureşeni au executat 34 de intervenţii, din care 20 la transport şi alimentare cu apă menajeră, 13- la incendii şi 1 de protecţia mediului. Media acţiunilor a fost de 1,13 pe zi.
Cele mai multe acţiuni au fost executate de Detaşamentul de Pompieri Baia Mare- 17, urmat de Garda de Intervenţie Borşa- 6, Garda de Intervenţie Şomcuta Mare- 5, Pichetul de Pompieri Târgu Lăpuş- 2, Detaşamentul de Pompieri Sighetu Marmaţiei şi Garda de Intervenţie nr.2 Bogdan Vodă- câte 1 acţiune. În aceeaşi perioadă, Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din judeţ au efectuat 2 intervenţii.
De la începutul anului, personalul I.S.U. Maramureş a executat, în total 3801 intervenţii, cu o medie de 20 de intervenţii pe zi. Din total, acţiunile pe linie de pompieri au ajuns la 715, adică o medie de 3,76 pe zi, iar cel al acţiunilor S.M.U.R.D. la 3086, cu o medie de 16,24 pe zi.
Şi specialiştii Inspecţiei de Prevenire din cadrul I.S.U. Maramureş au avut  activitate susţinută în ultima săptămână. Ei au efectuat 11 controale dintre care 6 la operatori economici şi câte 1 la localităţi, obiective de investiţii, adăposturi de protecţie civilă, puncte de comandă şi mijloace de alarmare. Personalul inspecţiei a constatat 18 de deficienţe, din care 4 au fost soluţionate şi a aplicat 3 sancţiuni, sub forma unor avertismente. Săptămâna trecută, inspectorii de specialitate au primit 3 cereri de avize de securitate la incendiu, au respins 6 cereri de eliberare a avizului de securitate la incendiu şi  au emis 6 astfel de avize. În aceeaşi perioadă, personalul inspecţiei a participat la concursul profesional al Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă, etapa interjudeţeană, care s-a desfăşurat în în zilele de 4 şi 5 iulie în municipiul Zalău, judeţul Sălaj
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.