Maramureş: Parlamentarii maramureşeni din USL intră în grevă parlamentară până la alegeri

Maramureş: Parlamentarii maramureşeni din USL intră în grevă parlamentară până la alegeri

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat public ieri că USL va intra în grevă parlamentară până la alegeri sau până în momentul în care Puterea şi Opoziţia vor ajunge la un acord în ceea ce priveşte alegerile anticipate. De asemenea, parlamentarii din cele trei partide se vor retrage din activitatea "uzuală" a Parlamentului şi nu îşi vor mai încasa nici indemnizaţiile de şedinţe.

Greva parlamentară a fost confirmată în această dimineaţă şi de senatorul PNL, Liviu Titus Paşca. În cadrul şedinţei de ieri a Biroului Politic Central al PNL, la care au fost prezenţi şi parlamentarii PNL, participarea la greva parlamentară a fost votată cu 47 voturi pentru şi 14 împotriva. Potrivit lui Paşca, greva parlamentară înseamnă "neprezentarea la lucrările parlamentului, atât în plen cât şi în comisii, prezentarea în teritoriu printre alegători. Ne vom prezenta la Parlament, la grupurile parlamentare şi vom urmări modul în care se desfăşoară lucrările în Parlament. Vom interveni doar dacă se pune problema unei moţiuni de cenzuură, a demisiei lui Emil Boc sau a lui Traian Băsescu. Am luat această decizie pentru a determina actuala putere să fie de acord cu alegerile anticipate, cât mai devreme posibil, prin luna mai", a declarat pentru maramedia.ro, senatorul PNL, Liviu Titus Paşca. Deputatul PSD, Florin Tătaru, precizează că nu cunoaşte momentan "conţinutul în care se va desfăşura această grevă parlamentară. Vom stabili mâine în cadrul şedinţei pe care o vom avea noi, grupul parlamentar. Aş fi de acord cu o grevă parlamentară. Este necesară o formă de protest împotriva Puterii", a declarat pentru maramedia.ro, Florin Tătaru.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a mai declarat ieri că parlamentarii care se vor retrage de la activităţile Parlamentului începând de miercuri, nu vor încasa indemnizaţiile de şedinţe, ci doar indemnizaţia de bază şi suma forfetară. Senatorul PNL, Liviu Titus Paşca, susţine că este de acord cu această propunere şi că va încasa la rândul său doar suma forfetară, pentru salarizarea personalului de la cabinetul parlamentar din Baia Mare. "Pentru benzină, pentru întreţinere, chirie şi aşa mai departe. Suma forfetară se ridică la valoare de 6.500 de lei. Atât primesc eu în fiecare lună pentru 3 salariaţi, pentru combustibil, întreţinere, chirie ş.a.m.d.", a adăugat Paşca.
Cu neridicarea indemnizaţiei de parlamentar sau donarea ei către o asociaţie neguvernamentală este de acord şi deputatul P.S.D, Florin Tătaru.

Printre parlamentarii maramureşeni care se vor afla în grevă se numără şi deputatul PNL Pavel Horj. Acesta motivează că această formă de protest reprezintă "modul prin care încercăm să atragem atenţia actualei puteri asupra faptului că aceasta trebuie să fie în slujba societăţii şi nu în slujba unor grupuri de interese din PDL. Vrem să dăm un semnal clar societăţii că noi suntem cei care din 2010 începând, am solicitat exact lucrurile pe care am le tranşează strada". În ceea ce priveşte indemnizaţia de parlamentar, Pavel Horj declară că "dacă o vom ridica, am angajat trei experţi parlamentari şi încă doi pe care îi plătesc din mână. O să îmi achit datoria faţă de ei iar cu restul, exact cum ne-a recomandat preşedintele Crin Antonescu, o să facem demersuri altruiste".

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.