Maramureş: Meteorologii prognozează o încălzire a vremii, cu maxime între 35 şi 36 grade

Maramureş: Meteorologii prognozează o încălzire a vremii, cu maxime între 35 şi 36 grade

Meteorologii au prognozat pentru astăzi o vreme calduroasa in Maramures. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea si dimineata. Pe arii restranse, dupa-amiaza indeosebi in zona de munte, vor cadea ploi de scurta durata insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla in general slab. Temperaturile maxime, vor fi in crestere, fata de intervalul precedent, cuprinse intre 30 si 33 de grade Celsius, iar cele minime intre 13 si 17 grade Celsius.

În ultimele 24 de ore debitele si nivelurile cursurilor de apa au fost in usoara scadere. Au căzut ploi in mai multe localităţi din judeţ. Precipitaţii mai insemnate au mai cazut si la statiile hidrometrice din localitatile Firiza, Cicarlau, Viseu de Sus, Moisei si Sighetu Marmatiei. Nu au fost semnalate probleme deosebite. Exploatarea lacului de acumulare Strâmtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta. Coeficientul de umplere al lacului este de 89%. Prognoza meteorologica pentru Maramures prevede o creştere usoara a valorilor temperaturii aerului, pana in data de 6 august a.c.,cand media maximelor va ajunge la 35-36 grade Celsius, în zilele de 4 şi 5 august, atunci cand exista posibilitatea ca indicele de confort-temperatura umezeala sa atinga pragul critic de 80 unitati. Indicele radiatiei ultraviolete va prezenta valori ridicate in perioada 2-6 august. Dupa amiaza si seara, mai ales in zonele de munte, sunt asteptate precipitatii sub forma de ploaie, de scurta durata, care vor fi insotite si de descarcari electrice.

Temperaturi ale valorii aerului inregistrate la aceasta ora: 26 grade Celsius in Baia Mare, Seini, Tautii Magheraus, Somcuta Mare, Ulmeni si Sacalaseni; 24 grade Celsius in Sighetu Marmatiei; 23 grade Celsius la Viseu de Sus, Dragomiresti, Moisei, Salistea de Sus, Sapanta si Targu Lapus;  22 grade Celsius la Borsa, Bogdan Voda, Baia Sprie si Grosii Tiblesului; 21 grade Celsius la Ocna Sugatag si Baiut; 18 grade Celsius la Cavnic;  18 grade Celsius la Targu Lapus si 15 grade Celsius la Iezer. Indicele de confort termic inregistreaza valoarea de 72 unitati in municipiul Baia Mare.

Vremea a fost, ieri, in general instabilă. Pe parcursul zilei, cerul a prezentat innorari temporar accentuate si pe arii extinse indeosebi dupa amiaza, s-au semnalat ploi in aversa care izolat au avut caracter torential, insotite de descarcari electrice. Vantul a prezentat intensificari temporare de pana la  54 km/h, la Ocna Sugatag ). Cantitatea maxima de apa inregistrata in urma precipitatiilor a fost de 34 l/mp la Coroieni. Noaptea cerul a devenit variabil. Temperaturile maxime au fost de 29 grade Celsius la Targu Lapus si 31 grade Celsius la Baia Mare si Sighetu Marmatiei. La primele ore ale diminetii temperatura aerului era de 16 grade Celsius la Sighetu Marmatiei, Ocna Sugatag, respectiv 17 grade Celsius in Baia Mare.
 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.