Maramureş: Meteorologii au prognozat şi pentru azi vreme caniculară

Maramureş: Meteorologii au prognozat şi pentru azi vreme caniculară

Meteorologii au prognozat că vremea va rămâne şi astăzi călduroasă, local caniculară după-amiază. Cerul va fi variabil. După amiază şi seara izolat, îndeosebi în zona de munte, vor fi cădea ploi cu caracter de aversă, însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla în general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 şi 36 grade Celsius, iar cele minime între 16 şi 20 grade Celsius. Indicele de confort temperatură-umezeală va atinge şi depăşi, local în orele după-amiezii, pragul critic de 80 unităţi.
În primele ore ale dimineţii de astăzi, 6 iulie a.c.,temperatura aerului a fost cuprinsă între era de 16 grade Celsius la Ocna Şugatag, 17 grade Celsius la Sighetu Marmaţiei şi 22 grade Celsius în Baia Mare.
Debitele şi nivelurile cursurilor de apă din judeţ au fost în scădere uşoară, fără a fi semnalate probleme deosebite
. La acumularea Strâmtori-Firiza exploatarea se realizează în condiţii de siguranţă. Coeficientul de acumulare al lacului este de 90%.
La ora 9.00, termometrele arătau următoarele valori: 27 grade Celsius în Baia Mare;  26 grade Celsius la Seini, Şomcuta Mare, Săcălăşeni şi Tăuţii Măgherăuş; 24 grade Celsius la Ulmeni; 23 grade Celsius la Vişeu de Sus şi Săpânţa;  22 grade Celsius la Săliştea de Sus, Dragomireşti şi Ocna Şugatag; 21 grade Celsius la Sighetu Marmaţiei, Borşa, Baia Sprie şi Cavnic; 20 grade Celsius la Târgu Lăpuş; şi 19 grade Celsius la Vf. Iezer.
Indicele de confort termic avea 74 de unităţi în Baia Mare; 69 unităţi la Ocna Şugatag; 67 unităţi la Sighetu Marmaţiei şi  Târgu Lăpuş.
Pentru weekend, meteorologii spun că vremea se va menţine călduroasă, cu temperaturi maxime cuprinse între 30 şi 34 grade Celsius.
Temperaturile minime se vor situa între 16 şi 20 grade Celsius. După-amiaza şi seara, pe arii restrânse, mai ales în zona montană vor cădea ploi cu caracter de aversă, însoţite de descărcări electrice. Vor fi condiţii meteorologice favorabile pentru căderi de grindină.

Vremea a rămas ieri călduroasă, local caniculară în orele după-amiezii în Maramureş. Cerul a fost variabil, mai mult senin. Izolat, după amiaza, îndeosebi la munte au căzut ploi cu caracter de aversă, însoţite de descărcări electrice. Cantitatea maximă de apă înregistrată în urma precipitaţiilor a fost de 12,4 l/mp la staţia hidrometrică Baia Borşa, pe râul Cisla, 11,2 l/mp la staţia hidrometrică Ruscova, 7,2 l/mp la staţia hidrometrică Poieni Luhei. Vântul a suflat în general slab. Trecător au fost intensificări de până la 43 km/h, la Ovna Şugatag. După-amiaza, pe raza municipiului Baia Mare au fost semnalate căderi de grindină care au avut dimensiunea unui bob de porumb. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 33 grade Celsius la Ocna Şugatag şi 36 grade Celsius în Baia Mare. Indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) a atins şi depăşit pragul de 80 unităţi în municipiile Baia Mare, Sighetu Marmaţiei şi oraşul şi Târgu Lăpuş.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.