Maramureş: Meteorologii au prognozat pentru astăzi că vremea va fi în general instabilă

Maramureş: Meteorologii au prognozat pentru astăzi că vremea va fi în general instabilă

În această dimineaţă temperatura aerului era cuprinsa intre 18 gr.C la Ocna Sugatag si 19 gr.C la Sighetu Marmatiei. Meteorologii au prognozat pentru astăzi că vremea va fi în general instabilă.

Cerul va prezenta innorari temporare si pe arii relativ extinse vor cadea ploi cu caracter de aversa insotite de descarcari electrice si intensificari de vant. Izolat vor fi conditii de grindina. Temperaturile maxime, vor fi in scadere fata de ziua precedenta, cu temperaturi cuprinse intre 26 si 29 de grade Celsiu, iar cele minime intre 15 si 18 grade Celsius. Debitele şi nivelurile cursurilor de apă au fost uşor variabile. Nu au fost semnalate probleme deosebite. Au căzut precipitaţii în majoritatea localităţilor din judeţ. Exploatarea lacului de acumulare Strâmtori-Firiza se realizează în condiţii de siguranţa. Coeficientul de umplere al lacului este de 89%.

Vremea a fost ieri calduroasa, local caniculara în orele dupa-amiezii. În cursul zilei cerul a fost variabil, izolat s-au semnalat descarcari electrice si vantul a suflat in general slab. Noaptea cerul a prezentat innorari accentuate si local au cazut ploi cu caracter de aversa insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului cu rafale de pana la 61 km/h (Ocna Sugatag). Cantitatea maxima de apa înregistrata a fost de 9.0 l/mp la Baia Mare . Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 34 gr.C la Ocna Sugatag si 38 gr.Celsius în Baia Mare. Indicele de confort temperatura-umezeala (ITU) a atins pragul critic de 80 în municipiul Baia Mare şi oraşul Târgu Lăpuş.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.