Maramureş: Mai multe drumuri judeţene sunt acoperite cu gheaţă şi polei! În zonele de deal şi munte se circulă în condiţii de iarnă

Maramureş: Mai multe drumuri judeţene sunt acoperite cu gheaţă şi polei! În zonele de deal şi munte se circulă în condiţii de iarnă

Mare atenţie, şoferi! Mai multe drumuri judeţene sunt acoperite cu gheaţă şi polei. Mai mult, în zonele de deal şi de munte se circulă în condiţii de iarnă. Vremea a fost relativ caldă ieri. Pe parcursul nopţii trecute şi în această dimineaţă, temperaturile au fost negative.

Cerul a fost temporar noros. La munte au căzut precipitaţii slabe sub formă de ninsoare. Cantitatea maximă de precipitaţii a fost de 0,2 l/mp, la Iezer. Vântul a suflat slab, la moderat, prezentând intensificări de până la 48 km/h în zona montană înaltă, unde a viscolit zăpada. Izolat, la munte, a fost semnalată şi ceaţa. Stratul de zăpadă măsura până la 19 cm, la Iezer. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 4 şi 7 grade Celsius. Conducătorii de autovehicule întâlnesc carosabil umed pe sectorul D.N.18, în Pasul Gutâi, (între km 15 şi km 42). Carosabilul este parţial umed pe sectoarele de drumuri naţionale din zonele de deal şi de munte: Dealul Hera, Mesteacăn, Huta-Certeze, Ştefăniţei şi Pasul Prislop. Angajaţii societăţilor care întreţin şi asigură viabilitatea sectoarelor de drumuri naţionale au intervenit şi au răspândit 16 tone de material antiderapant pentru a preveni formarea poleiului pe carosabil. 12 tone au fost împrăştiate pe D.N.18, în Pasul Gutâi şi patru tone pe D.N.19, Dealul Huta-Certeze.
Temperatura pozitivă din cursul zilei de ieri a contribuit la topirea zăpezii adunate pe acostamentul drumului judeţean 109F, însă pe parcursul nopţii şi în această dimineaţă apa rămasă pe carosabil a îngheţat datorită temperaturilor scăzute până la -5 grade Celsius şi curenţilor de aer rece. Pe anumite tronsoane din zona pârtiilor de schi, în vârful Dealului Cavnic, dar şi pe traseul spre localitatea Budeşti, a fost gheaţă pe carosabil. Angajaţii societăţii de drumuri au împrăştiat 11 tone de material antiderapant şi au executat lucrări cu utilaje cu lame pentru lărgirea drumului judeţean. Carosabilul D.J.184 şi D.J.109F este parţial umed, iar cel al D.J.185 este curat.
Potrivit unui comunicat de presă emis de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, angajaţii societăţii judeţene de drumuri şi poduri au acţionat cu patru utilaje cu lamă pentru a curăţi şi lărgi D.J.183, pe relaţia Valea Neagră-Izvoare. Au fost utilizate 34 tone de material antiderapant pentru combaterea poleiului format pe D.J.108A, Ardusat-Ţicău, D.J.193, Hideaga-limita de judeţ, D.J.171 Târgu Lăpuş-Suciu de Sus, D.J.171A, Suciu de Sus-Groşii Ţibleşului. Pe celelalte sectoare de drumuri judeţene, carosabilul este parţial umed. Circulaţia rutieră în zonele de deal şi de munte se desfăşoară în condiţii de iarnă. Rămân închise pe perioada de  iarnă, drumul judeţean 109F, pe relaţia Cavnic-Strâmbu Băiuţ şi tronsonul drumului judeţean 183, pe relaţia Izvoare-legătura cu D.N.18, în Pasul Gutâi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.