Maramureş: Info trafic

Maramureş: Info trafic

Vremea a fost apropiată de valorile normale pentru această perioadă. Cerul a  fost variabil în  zona montană. Temperatura scăzută de pe parcursul nopţii (-8 grade Celsius, respectiv -10 grade Celsius în această dimineaţă), umiditatea râului Cavnic şi curenţii de aer rece au favorizat condiţii propice pentru formarea poleiului pe unele tronsoane de drumuri judeţene ( pe DJ 184 în oraşul Cavnic, în zona podurilor şi podeţelor, în partea montană a oraşului, în Pasul Roata şi până la intersecţia cu drumul judeţean DJ 109F care asigură accesul spre localitatea Strâmbu Băiuţ; pe DJ109F în zona pârtiilor de schi şi spre localitatea Budeşti). Angajaţii societăţii care asigură şi întreţin viabilitatea celor drumuri judeţene au intervenit cu utilaje şi au împrăştiat şapte tone de material antiderapant pentru combaterea poleiului şi pentru a asigura desfăşurarea traficului rutier. La această oră, drumurile judeţene DJ 184, DJ 109F şi DJ 185 au carosabilul parţial umed. Celelalte sectoare de drumuri judeţene carosabilul este curat şi uscat.
               Sectoarele de drumuri naţionale au pe marea lor majoritate carosabilul curat şi uscat. Pe DN 18, pe tronsonul de la intersecţia cu DJ 183 C, spre Mogoşa şi până în localitatea Mara ( între km 3 şi km 15, respectiv km 15 şi km 42) carosabilul este parţial umed. Şi carosabilul DN 19, Sighetu Marmaţiei-Huta Certeze, prezintă tronsoane parţial umede.  S-a intervenit preventiv cu utilaje şi 12 tone de material antiderapant pentru asigurarea traficului rutier pe mai multe sectoare ( o tonă pe DN 18, în Pasul Gutâi; trei tone de material antiderapant pe DN 19;  patru tone de material antiderapant pe DN18, la Borşa şi în Pasul Prislop şi patru tone de material antiderapant pe  DN 18B la Copalnic şi Dealului Pietriş).
                 Cursa aeriană de pasageri pe relaţia Baia Mare- Bucureşti a decolat, în această dimineaţă, de pe Aeroportul Internaţional Baia Mare fără întârziere. Angajaţii aeroporului au efectuat operaţia de degivrare (dezgheţare) a avionului.
              METEO
              Valori ale temperaturilor aerului : -12 grade Celsius la Târgu Lăpuş şi Copalnic; – 10 grade Celsius la Petrova şi Cavnic; -9 grade Celsius la Borşa şi Fereşti; -8 grade Celsius la Ardusat şi Leordina;  -6 grade Celsius Sighetu Marmaţiei; -5 grade Celsius în Baia Mare şi Ocna Şugatag;  0 grade Celsius în Pasul Gutâi.
               Meteorologii au prognozat pentru astăzi că vremea se va încălzi uşor, inclusiv în zonele de deal şi de munte. Cerul va fi variabil. Pe arii restrânse, în zonele joase se va semnala ceaţă care va fi asociată cu depunere de chiciură. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 5 grade Celsius, iar cele minime între -5 şi -9 grade Celsius. 
                La această oră se înregistrează următoarele temperaturi: -13 grade Celsius la Târgu Lăpuş, -9 grade Celsius la Borşa, -7 grade Celsius la Dragomireşti, -6 grade Celsius în Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Săpânţa şi Ocna Şugatag; 1 grad Celsius la Iezer. 
             HIDRO
            
În ultimele 24 de ore, nivelurile şi cursurile de apă din judeţ au fost în uşoară scădere, influenţate de fenomenele de iarnă instalate. Este formată gheaţă la mal pe râurile Tisa, Vişeu, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Lăpuş, Sălaj, Suciu, Cavnic şi Firiza. Curge năboi pe râul Someş, la Ulmeni şi pe râul Vaser la Vişeu de Sus. Pe râurile Iza se menţine format podul de gheaţă cu ochiuri, iar pe râul Mara este format un pod de gheaţă întrerupt. Nu au fost semnalate probleme deosebite. Exploatarea acumulării Strâmtori-Firiza se efectuează în condiţii de siguranţă. Pentru următoarea perioadă, hidrologii prognozează că debitele şi nivelurile vor rămâne în uşoară scădere şi vor fi influenţate de fenomenele de iarnă. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.