Maramures: Info Trafic

Maramures: Info Trafic

Pe toate sectoarele de drumuri judeţene carosabilul este curat şi uscat. Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii normale de trafic şi nu a fost nevoie de intervenţie cu material antiderapant.
                             În zona limitrofă a municipiului Baia Mare şi  pe DN 1C, respectiv E58 este semnalată ceaţă, vizibilitatea fiind redusă sub 100 de metri. Comitetul judeţean de iarnă recomandă conducătorilor de autovehicule să circule preventiv în zonele cu vizibilitate redusă şi să folosească luminile de întâlnire pe faţă şi a poziţiei pe spate şi de ceaţă. Se solicită şoferilor să adapteze viteza autovehiculelor în câmpul de vizibilitate redusă şi să păstreze o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul precedent (viteza trebuie să fie cel mult egală cu vizibilitatea şi redusă în aşa fel  încât spaţiul necesar frânării până la oprirea autovehiculului să fie mai mic decât lungimea spaţiului de vizibilitate). Se impune ca şoferii să renunţe, în zonele cu ceaţă, la efectuarea depăşirilor pentru a evita producerea de accidente rutiere. În caz de staţionare a autovehiculelor pe marginea şoselei sau în apropierea benzii de rulare este bine să semnalizaţi prezenţa acestora prin aprinderea luminilor de poziţie şi a celor de avarie. Şoferii de autovehicule sunt sfătuiţi, de asemenea, să renunţe, pe timp de ceaţă, la opriri şi staţionări care nu sunt absolut necesare. 
              Sectoarele de drumuri naţionale sunt curate şi uscate. Tronsoane parţiale cu carosabil parţial umed pe DN 18, în Pasul Gutâi (între km 15 şi km 42), pe DN 19, Dealul Huta-Certeze (între km 195 şi 210) şi în Pasul Prislop (între km 156 şi km 175).  S-a intervenit preventiv cu utilaje şi şapte tone material antiderapant pentru asigurarea traficului rutier pe mai multe sectoare de drum (3 tone pe DN 19 la Huta-Certeze; două tone pe DN17C pe Dealuş Ştefăniţei şi două tone în Pasul Prislop).
              METEO
              Valori ale temperaturilor aerului:-12 grade Celsius la Copalnic;  -10 grade Celsius la Petrova şi Târgu Lăpuş; -9 grade Celsius la Borşa;  -8 grade Celsius la Fereşti; -7 grade Celsius la Ardusat; -6 grade Celsius  la Leordina şi Cavnic; -5 grade Celsius în Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei. Meteorologii au prognozat o vreme rece pentru astăzi în judeţul nostru.Cerul va fi variabil. În zonele joase se va semnala ceaţă care va fi asociată cu depunere de chiciură şi fulguială. Vântul va sufla în general slab.. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 5 grade Celsius, iar cele minime între -5 şi -8 grade Celsius, mai coborâte în zonele depresionare unde vor ajunge până la -10 grade Celsius. În următoarele două zile vremea se va încălzi, faţă de intervalul precedent. Pe arii restrînse vor fi semnalate precipitaţii sub formă de ploaie. La munte precipitaţiile vor fi mixte. Izolat se va semnala ceaţa.
               Termometrele arată la această oră următoarele valori termice:-10 grade Celsius la Borşa; -9 grade Celsius la Târgu Lăpuş; -4 grade Celsius în Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Dragomireşti şi Săpânţa; -3 grade Celsius la Iezer; -2 grade Celsius la Ocna Şugatag.
             HIDRO
             În ultimele 24 de ore, nivelurile şi cursurile de apă din judeţ au fost uşor variabile, cu tendinţe de scădere, influenţate de fenomenele de iarnă instalate. Este formată gheaţă la mal pe râurile Tisa, Vişeu, Vaser, Ruscova, Mara, Iza,  Lăpuş, Sălaj, Cavnic şi Firiza. Pe râurile Iza şi Suciu sunt formate poduri de gheaţă cu ochiuri. Un pod de gheaţă întrerupt este pe râul Mara. Curge năboi pe râurile Vişeu şi Someş. Nu au fost semnalate probleme deosebite. Exploatarea acumulării Strâmtori-Firiza se efectuează în condiţii de siguranţă.       

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.