VIDEO | MARAMUREȘ: Începe vaccinarea cetățenilor prin intermediul centrelor mobile

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență anunță faptul că în conformitate cu Strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România, aprobată prin Hotărârea de Guvern nr. 1031/2020, cu modificările și completările ulterioare, în județul Maramureș a început de astăzi vaccinarea cetățenilor prin intermediul centrelor mobile deservite de personal medical militar.

În primele zile vor fi vaccinate persoane din localitățile unde nu sunt asigurate servicii medicale prin intermediul medicilor de familie, de exemplu Bistra, Băsești, Oarța de Jos, respectiv persoanele din zonele greu accesibile.

Cetățenii din aceste zone se vor imuniza fără programare pe platforma de vaccinare. De asemenea, la centrul mobil de vaccinare se pot prezenta și cetățeni din unitățile administrativ-teritoriale în care  nu au fost deschise alte centre de vaccinare, iar distanța de deplasare până la cel mai apropiat centru de vaccinare din altă localitate este mare. În zonele unde există spații adecvate, vaccinarea persoanelor se va realiza cu ajutorul echipelor medicale mobile.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.