Maramures: Evaziunea fiscala este la ea acasa

Maramures: Evaziunea fiscala este la ea acasa

De mai bine de cinci luni incoace, in judetul Maramures, incasarile la bugetele de stat si la bugetele conexe sunt sub orice critica. Directorul Directiei Generale a Finantelor Publice Maramures, Teodor Luputi, a mentionat astazi, in cadrul sedintei Colegiului Prefectural,ca aceasta cadere este una brusca si de neinteles, ca si cum cei care ar fi trebuit sa-si achite obligatiile fata de bugetul statului s-ar fi inteles sa nu mai faca acest lucru.

"Nu pot sa inteleg acest lucru deoarece se pare ca economia este in crestere pe anumite sectoare. Acolo unde se fac investitii se intampla urmatorul fenomen: ca investitiile ca atare sa diminueze sursele bugetului prin rambursarile de T.V.A. iar cand s-ar aduna ceva si la buget, societatile comerciale ori migreaza la Bucuresti sau in alta parte unde sunt preluate de mari contribuabili astfel incat noi devenim un soi de prestatori de servicii de rambursari de T.V.A.", a sustinut directorul D.G.F.P. Maramures in cadrul seditei Colegiului Prefectural.

Mai mult decat atat, directorul finantelor a caracterizat orasul Baia Mare ca fiind un "El Dorado" al masinilor de lux si al vilelor care "cresc" vazand cu ochii. Situatie care, la prima vedere, nu ne duce deloc cu gandul ca criza financiara sau la saracie. "Orasul Baia Mare este un El Dorado al masinilor de lux. Mai mult decat atat, observam ca se construieste intens. Banii aceia vin de undeva, nu? Este usor sa spunem ca vin din strainatate dar atunci unde este cresterea impozitelor si a taxelor pe metarialele de constructii? Banii circula in conturi iar marfurile pe drumurile publice. Ori pe cale ferata, navala sau aeriana. Este atat de simplu de a descoperi un transport ilegal. Nu trebuie sa ne facem ca nu observam traficul de tiruri pe drumurile nationale", a mai spus Teodor Luputi.

Potrivit directorului D.G.F.P. Maramures, luna trecuta au fost inregistrate la nivel national aproximativ 500.000 de contracte de munca, o treime dintre acestea fiind incheiate pe o perioada determinata. "Acolo unde au fost 500.000 mai sunt sigur un milion de persoane care inca mai lucreaza fara acte", a concluzionat Luputi.   

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.